Guardiola biedt excuses aan voor 'onnodige, domme uitspraken'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 februari 2023 – Pep Guardiola biedt zijn excuses aan voor uitspreken die hij zondag deed over Steven Gerrard. Toen de trainer van Manchester City zijn ongenoegen uitte over de aanklachten richting de club, haalde hij de beroemde uitglijder van Gerrard aan.

Guardiola biedt excuses aan voor 'onnodige, domme uitspraken'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik verontschuldig me richting Steven Gerrard voor mijn onnodige, domme opmerkingen over hem", zei Guardiola dinsdag op de persconferentie voorafgaand aan de titelkraker tegen Arsenal van woensdag. "Hij weet hoeveel bewondering ik heb voor hem, voor zijn carrière, voor wat hij heeft bereikt voor dit land. Ik schaam me ervoor. Hij verdient het niet."

Manchester City is aangeklaagd om vermeende overtredingen tussen 2009 en 2018. Er kunnen straffen worden uitgedeeld met terugwerkende kracht, maar Guardiola zei zondag dat er niets zal veranderen aan de gebeurtenissen in die periode. "Het moment van Sergio Agüero (beslissend doelpunt tegen Queens Park Rangers in de kampioensrace van 2012, red.), het uitglijden van Steven Gerrard (tegen Chelsea in april 2014)... Ik weet niet of wij verantwoordelijk zijn voor het uitglijden van Gerrard op Anfield."

"Was dat onze schuld?", vroeg Guardiola zich af. "Uit respect voor Steven Gerrard wil ik zoiets niet zien gebeuren, maar is het onze fout? Kom op. Dat moment behoort ons toe. Alle momenten die we samen hebben doorgemaakt... De Premier League zal beslissen, maar ik weet wat we hebben gewonnen en hoe we dat hebben gedaan. Ik weet hoeveel inzet we hebben getoond." De uitspraken over Gerrard zorgden voor verbazing in de Engelse pers en waren ook volgens Guardiola ongelukkig.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd