Drie duels zonder goal, maar Xavi ontkent vormdip Lewandowski

18 februari 2023, 14:21   Bijgewerkt: 18 februari 2023, 14:27

Bij FC Barcelona is beslist geen sprake van een vormdip van Robert Lewandowski. Dat stelde trainer Xavi zaterdag heel duidelijk, nadat er in de Spaanse media enige kritiek klonk over de Poolse spits. Lewandowski scoorde er dit seizoen gretig op los bij zijn nieuwe club, maar staat inmiddels al drie wedstrijden droog.

Tijdens zijn persconferentie van zaterdagmiddag nam Xavi het op voor die kritiek. "Hij presteert erg goed. Wat hij voor het WK heeft laten zien, was buitengewoon. Dat niveau haalt hij nu niet, maar wat hij laat zien is zeker niet slecht. Misschien moeten we hem nog meer proberen te vinden."

Sinds zijn overstap naar FC Barcelona afgelopen zomer was Lewandowski al goed voor 23 goals en zes assists in 28 wedstrijden. Na de jaarwisseling was hij ook in de Supercup en Copa del Rey nog belangrijk, maar in La Liga scoorde hij in 2023 pas één keer. 

Busquets keert terug

Tijdens zijn persconferentie kon Xavi ook het goede nieuws brengen dat Sergio Busquets terug is van zijn blessure. Hij maakt deel uit van de wedstrijdselectie die het zondag opneemt tegen Cadiz. Dat is een mooie meevaller, zeker nu er met Pedri juist een belangrijke middenvelder is weggevallen. Overigens bestaat de kans dat Barça gezien het tweeluik met Manchester United zondag niet met de sterkste elf aantreedt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen