City struikelt in achtervolging op Arsenal; nieuw dieptepunt Chelsea

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 februari 2023 – Manchester City is dit weekend de grote verliezer in de top van de Premier League. Drie dagen na de 1-3 zege op titelconcurrent Arsenal, liet het datzelfde Arsenal weer uitlopen door met 1-1 gelijk te spelen tegen Nottingham Forest. Intussen deed ook Chelsea wederom erg slechte zaken.

City struikelt in achtervolging op Arsenal; nieuw dieptepunt Chelsea

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nottingham Forest - Manchester City 1-1
Manchester City reisde met een duidelijke missie af naar Nottingham. Na de 1-3 zege op Arsenal eerder deze week moest ook het ook hier winnen om The Gunners te blijven uitdagen. Dat leek makkelijker te worden toen Arsenal opnieuw punten dreigde te verspelen tegen Aston Villa, maar in een krankzinnige slotfase won het alsnog met 2-4 van Aston Villa. Het was dus aan City zelf om te zorgen dat het na deze speelronde op doelsaldo koploper zou blijven.

Vanaf minuut één was er een duidelijk overwicht voor de ploeg van Pep Guardiola - die Nathan Aké op de bank liet beginnen. Het zou 41 minuten voor dat spelbeeld ook op het scorebord terug te zien was. Met een geweldige knal vanaf randje zestien was het Bernardo Silva die The Citizens toen op voorsprong zette. Het leek genoeg, tot in de 84e minuut de bal aan de andere kant goed viel. Bij de tweede paal was het Chris Wood die de gelijkmaker voor het intikken kreeg. Zijn 1-1 deed City veel pijn, want de ploeg blijft daardoor twee punten achter op Arsenal. Bovendien heeft de koploper nog een wedstrijd tegoed. 

Chelsea - Southampton 0-1
Chelsea voegde zaterdagmiddag een nieuw dieptepunt toe aan een toch al rampzalig seizoen. Als het de slechte reeks - het won nog altijd pas één wedstrijd sinds de jaarwisseling - wilde doorbreken, had dat thuis tegen hekkensluiter Southampton moeten gebeuren. The Saints wonnen immers überhaupt pas vier wedstrijden in dit gehele seizoen. Toch ging het ook nu weer mis. De enige goal van de wedstrijd was een rake vrije trap van specialist James Ward-Prowse, kort voor rust. Chelsea slaagde er, ondanks de nodige kansen en een lange extra tijd, niet in dat recht te zetten en komt zo maar niet van die teleurstellende tiende plek af. 

Overige uitslagen:
Brentford - Crystal Palace 1-1
Brighton & Hove Albion - Fulham 0-1
Everton - Leeds United 1-0
Wolverhampton Wanderers - Bournemouth 0-1

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd