Kelderkraker in Groningen eindigt onbeslist, opmerkelijke rol Te Wierik

18 februari 2023, 20:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kelderkraker tussen FC Groningen en FC Emmen heeft geen winnaar opgeleverd (1-1). Beide ploegen scoorden kort na elkaar in het eerste kwartier, waarna de koek al op was. Voor Mike te Wierik werd de terugkeer in Euroborg er eentje om snel te vergeten. Hij kreeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart en moest dus inrukken met rood.

Aan wilskracht geen gebrek bij de thuisclub op deze avond. De Groningers moesten ook wel na de deceptie in Eindhoven, waar vorige week met 6-0 verleden werd verloren. Elvis Manu had de energieke opening kunnen belonen, ware het niet dat de paal in de 8e minuut in de weg stond. Vijf minuten later was het wel raak. Topscorer Ricardo Pepi trof doel na vernuftig voorwerk van de Noorse middenvelder Johan Hove. Al was het mogelijk niet zo bedoeld, het gaf de Groningers waar het recht op had. Dat recht verdween als sneeuw voor de zon een minuut later toen een scherp aangesneden vrije trap van Mark Diemers terecht kwam bij verdediger Miguel Araujo. Hij wist wel raad met het buitenkansje en egaliseerde stand.

Emmen trok zich terug in de loopgraven en liet Groningen de bal. De thuisploeg wist er bar weinig mee aan te vangen. Emmen kreeg door het inbrengen van Danny Hoesen, terug op de Nederlandse velden, in het tweede bedrijf zelfs de overhand. Dat uitgerekend oud-Groningen aanvoerder Mike te Wierik middels twee keer geel de angel uit het Emmense verzet haalde, was zuur voor de elf van Dick Lukkien. Groningen rook bloed, maar tot grote kansen kwam de thuisploeg niet. Na 90 minuten besloten beide teams met een punt, wat ze in de rangschikking niet veel helpt. Zowel Groningen als Emmen blijven onderin de Eredivisie bungelen, waarbij Groningen nog immer wacht op een zege sinds 20 oktober.

Dat mogen ze over een week weer gaan proberen. Dan komt Excelsior op bezoek. Emmen treedt een dag later in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen