Messi beslist ongekend spektakelstuk met verrassende vrije trap

19 februari 2023, 14:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain heeft op de valreep een tweede competitienederlaag op rij weten te voorkomen. De koploper van Frankrijk stevende in de thuiswedstrijd tegen Lille lang af op een 2-3 nederlaag, maar wie anders dan Kylian Mbappé en Lionel Messi bezorgden hunn ploeg toch nog een 4-3 overwinning. Mbappé en Messi moeten zich mogelijk wel serieuze zorgen maken om hun maatje Neymar, die met een ogenschijnlijk zware blessure het veld moest verlaten.

Paris Saint-Germain had zondagmiddag het een en ander recht te zetten. De Parijse sterrenformatie is dramatisch uit de winterstop gekomen. Na de 3-1 nederlaag bij AS Monaco vorige week zaterdag werd er afgelopen dinsdag ook verloren van Bayern München in de achtste finales van de Champions League. PSG zakte op eigen veld ver terug tegen Der Rekordmeister en had eigenlijk pas na de rentree van Mbappé wat in te brengen.

Gelukkig voor PSG was Mbappé fit genoeg om te starten in de thuiswedstrijd tegen Lille. De kampioen van 2021 was als nummer vijf afgereisd naar de hoofdstad en dus konden we spreken van een topwedstrijd. Maar de openingsfase was een eenrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers. Na elf minuten lag de bal voor het eerst in het net. Natuurlijk was het Mbappé die na een prachtige individuele actie, waarbij hij twee tegenstanders het bos liet zien, de 1-0 tegen de touwen schoot.

Zie ook: Geniaal: PSG-ster Mbappé fopt twee tegenstanders en schiet raak

Even daarvoor had Lionel Messi al een grote kans op de openingstreffer laten liggen. De Argentijn kreeg de bal na een fraaie pass van Neymar niet langs doelman Lucas Chevalier. Neymar had het vizier wél op scherp staan en verdubbelde amper zes minuten na de 1-0 de score. Het had er op dat moment veel van weg dat het een lange én zware middag zou gaan worden voor Lille. Maar niets bleek minder waar. Lille staat natuurlijk niet voor niks vijfde in de Ligue 1. De bezoekers gaven zich dan ook niet zomaar gewonnen en kwamen via Bafodé Diakité terug in de wedstrijd.

Comeback Lille en mogelijk zware blessure Neymar

PSG waande zich in de openingsfase in een speeltuin, maar na de aansluitingstreffer was het gedaan met de pret. Na een domme overtreding van Marco Verratti kreeg Jonathan David op het uur vanaf de stip de kans om de bordjes gelijk te trekken en die liet hij niet liggen: 2-2. Even daarvoor had Neymar met veel pijn het veld verlaten. De Braziliaan werd per brancard van het veld verlaten. Het zag er niet goed uit. Dat gold ook voor de achterhoede van PSG, die bij vlagen open huis hield. Lille heeft de spelers daarvan te profiteren en deed dat in minuut 69e voor de derde keer. Jonathan Bamba schoot kiezelhard raak voor de 2-3.

Lees ook: Grote zorgen om Neymar na akelig moment tegen Lille OSC

De regerend kampioen had vervolgens nog genoeg tijd om orde op zaken te stellen, maar de formatie van Christophe Galtier leek niet bij machte om de achterstand nog goed te maken. Tót Mbappé de bal een paar minuten voor tijd voor zijn voeten kreeg en alsnog de 3-3 binnen kon schuiven. Daarmee redde de Franse superster in ieder geval een punt voor zijn ploeg. Meer zat er ook niet in voor PSG. Toch? Jawel hoor, want met Messi in je ploeg weet je het natuurlijk nooit. De Argentijn kwam lang niet in het stuk voor, maar bezorgde PSG met een rake vrije trap diep in de blessuretijd alsnog de volle buit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen