FC Barcelona wint van laagvlieger en breekt decennia oud record

19 februari 2023, 22:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft gedaan wat het moet doen, namelijk winnen van Cadiz. De koploper van La Liga kreeg de nummer zeventien van de Spaanse competitie op bezoek en besliste het duel nog voor de thee door twee treffers. Bovendien hield het voor de zeventiende (!) keer de nul in 22 speelrondes, al ging de clean sheet ditmaal bijzonder moeizaam.

Het was een eenzijdige wedstrijd met eenrichtingsverkeer richting het Cadiz-doel. Maar zo begon het niet, want na twintig minuutjes dachten de bezoekers via Marti Roger op voorsprong te komen. Gelukkig voor Frenkie de Jong en de zijnen werd die treffer afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust was het aanvoerder Sergio Roberto die de openingstreffer maakte Barça, niet veel later was het Robert Lewandowski die de voorsprong verdubbelde.

Paal en buitenspelgoal

Na een uurtje kreeg Cadiz opnieuw een spaarzame kans en opnieuw was het Roger die de bal in het net deponeerde. Maar opnieuw was het buitenspel en zo mocht Xavi zijn handen dichtknijpen dat Barca de slotfase inging met een 2-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd schoot Chris Ramos namelijk nog een keer op de paal en niet veel later redde de paal opnieuw de voorsprong van de Blaugranas. Voor de zeventiende clean had keeper Marc-André Ter Stegen wat hulp nodig.

Door de overwinning blijft Barcelona aan kop met acht punten voorsprong op achtervolger Real Madrid. Volgende week spelen Atlético en Real Madrid tegen elkaar, wie weet kan Barcelona bij een slippertje van de aartsrivaal een groter gat slaan. Frenkie en zijn ploegmaten reizen eerst af naar Engeland, waar het de return speelt tegen Manchester United in de Europa League. Op zondag gaat Barca op bezoek in Alméria.