Bergwijn oogst lof: "Weg met die rouwmomenten en terug als het moet"

20 februari 2023, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Bergwijn staat al lang droog bij Ajax, maar trainer John Heitinga heeft er vertrouwen in dat de aanvaller snel weer trefzeker zal zijn voor de club. Tegen Sparta Rotterdam was de aanvaller van Oranje er een aantal keer dichtbij, maar het lukte allemaal net niet. De recordaankoop was op 12 november voor het laatst trefzeker.

Volgens Heitinga moeten de backs en de buitenspelers meer koppeltjes gaan vormen. "De backs en de buitenspelers moeten elkaar in hun kracht zetten. Bergwijn is snel en heeft een goede individuele actie. Hij is ook sterk als van buiten naar binnen beweegt. Als Owen Wijndal dan achter hem staat en er overheen klapt, dan creëer je continu gevaar", werd Heitinga na afloop van het thuisduel met Sparta geciteerd door Ajax Life.

Na de wedstrijd zocht Heitinga Bergwijn nog even persoonlijk op om hem te complimenteren voor zijn optreden tegen Sparta. "Kijk hoe vaak je nu in de zestien komt en hoe vaak je nu in elk geval tot een doelrijpe poging komt. Nu stopt de keer de bal of vliegt de bal in het zijnet, maar je bent er", zei de coach tegen zijn aanvaller.

Lees ook: Van der Vaart voorspelt kampioen: "Niet met twee vingers

Heitinga was dus wel te spreken over het optreden van Bergwijn. De buitenspeler was niet alleen in aanvallend opzicht aanwezig, maar voerde ook zijn verdedigende taken uit. "Dat was nu ook goed. De aftrap is net geweest en we hebben balverlies. Bergwijn trekt een sprint van wel zeventig tot tachtig meter. Mede door die actie wordt het een doeltrap voor ons in plaats van doelgevaar voor Sparta. Dat wil ik zien. Weg met die rouwmomenten en terug als het moet. Dan gaat het vanzelf wel komen", was Heitinga lovend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuke peptalk John, maar Bergwijn weet zelf ook dat hij dik wordt en niks presteert.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen