Napoli blijft doordenderen en tovert ook in de Champions League

21 februari 2023, 22:53

Napoli heeft dinsdagavond een grote stap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. De manschappen van trainer Luciano Spalletti bleken op bezoek bij Eintracht Frankfurt met 0-2 te sterk. De negatieve hoofdrol was voor smaakmaker Randal Kolo Muani, die het einde van de wedstrijd niet haalde namens Frankfurt.

Napoli stevent in de Serie A af op de langverwachte landstitel en kan de pijlen dus vrijwel volledig richten op de Champions League. De grootmacht uit Napels liet in Frankfurt ook weer zien dat het zeker mag worden gezien als kanshebber voor die titel. In de eerste helft was het vooral aan Frankfurt-doelman Kevin Trapp te danken dat het lang 0-0 bleef in het Deutsche Bank Park. De ervaren goalie redde op een schot van Khvicha Kvaratskhelia, die even later weer op Trapp stuite. Dit keer bleek een strafschop een prooi voor de Duitser.

Trapp kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg met een 0-0 de rust haalde. Een uitstekende voorzet van Hirving Lozano werd op waarde geschat door doelpuntenmachine Victor Osimhen, die bij de tweede paal voor de verdiende 1-0 zorgde. Na de thee bewees Randal Kolo Muani de thuisploeg een bijzonder slechte dienst. De aanvaller uit Frankrijk was dit seizoen al meerdere keren goud waard voor Frankfurt, maar dit keer was dat zeker niet zo. Kolo Muani ging namelijk hard door op André-Frank Zambo Anguissa en kreeg een directe rode kaart getoond.

Napoli hield de touwtjes met een man meer stevig in handen en Kvaratskhelia liet andermaal gelden. De smaakmaker van Napoli bediende ploeggenoot Giovanni Di Lorenzo met een fabelachtig hakje. De aanvoerder van de gasten schoof de bal vervolgens achter de kansloze Trapp. Daarna kreeg Napoli kansen om de voorsprong nog groter te maken, maar onder meer Anguissa scoorde niet. Frankfurt bleef knokken, al resulteerde dat niet meer in spanning. De return in het Stadio Diego Armando Maradona wordt gespeeld op woensdag 15 maart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen