Van Dijk wordt keihard aangepakt: "Ik zou zijn plek innemen"

22 februari 2023, 08:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool-legende Jamie Carragher heeft geen goed woord over voor het optreden van de defensie in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. De huidige nummer acht van de Premier League schoot dinsdagavond uit de startblokken en scoorde tweemaal in het eerste kwartier, maar ging uiteindelijk toch met 2-5 onderuit. Carragher is geschrokken van de achterhoede en is ook uiterst kritisch op Virgil van Dijk.

Na de 2-0 overwinning op Everton boekte Liverpool afgelopen zaterdag de tweede competitiezege op rij. De ploeg van manager Jürgen Klopp was met 0-2 te sterk voor Newcastle United en tankte daarmee vertrouwen voor de eerste ontmoeting met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. Liverpool en Klopp hadden extra reden om met een goed gevoel toe te werken naar de kraker op Anfield, want Van Dijk was er weer bij. De Nederlander verscheen tegen Newcastle United weer aan de aftrap.

De rentree van de Oranje-international had een boost moeten zijn voor Liverpool en vooral de defensie. Die is dit seizoen bij vlagen zo lek als een mandje. Maar ook met Van Dijk in de ploeg werd Liverpool dinsdagavond door Real Madrid op een hoopje gespeeld. Carragher stelt dat er iets goed mis is met de verdediging. "Deze Liverpool-defensie, waarvan ons jarenlang is verteld dat zij een paar van de beste spelers ter wereld hadden, kan het niet aan. Zij hebben jarenlang zes spelers voor zich gehad die waarschijnlijk harder en slimmer werkten dan elk ander voetbalteam. En nu dat weg is, valt het volledig uit elkaar", werd Carragher geciteerd door Mirror.

Ook Van Dijk moet het ontgelden. "Wat me laat lachen, en ik ben niet eens zo erg, is dat Van Dijk twee maanden geleden zei dat ik geen basisplaats zou hebben in dit team. Maar ik denk dat ik op dit moment zijn plek zou innemen", stelt Carragher. Het clubicoon zag ook Joe Gomez, de partner van Van Dijk in het hart van de defensie, door het ijs zakken. "We hebben allemaal weleens een slechte avond gehad en misschien moet ik niet te hard zijn, omdat ik zeker weet dat hij zich vreselijk voelt. Maar we hebben het telkens over de behoefte aan nieuwe middenvelders, terwijl ik denk dat Liverpool ook nieuwe verdedigers nodig heeft."

Lees ook: Mirror trekt pijnlijke Liverpool-conclusie

Geen excuses meer

De prestaties van Liverpool in het huidige seizoen gaan Carragher aan het hart. De ploeg van Klopp lijkt zich na de nederlaag tegen Real Madrid volledig te kunnen richten op de competitie. Een eindklassering bij de bovenste vier is echter geen uitgemaakte zaak. Liverpool heeft momenteel zeven punten minder dan Tottenham Hotspur en moet dus flink aan de bak om een startbewijs voor de Champions League te bemachtigen. "We waarderen deze en trainer en dit team absoluut. Ze hebben zoveel voor de club gedaan de afgelopen vijf jaar. Het doet pijn om iets negatiefs te zeggen omdat ze ons zoveel hebben gegeven. Maar Liverpool staat achtste in de Premier League en hebben zojuist met 5-2 verloren. We blijven zoeken naar redenen en excuses, maar het is lang niet goed genoeg", aldus Carragher.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen