Emiliano Martínez reageert op plannen van FIFA voor penaltyreeksen

22 februari 2023, 18:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Emiliano Martínez ligt niet wakker van de plannen van de FIFA rond het nemen van strafschoppen. De doelman van Aston Villa en Argentinië kwam tijdens het afgelopen WK in het nieuws vanwege zijn gedrag rond penalty's. De sluitpost vindt het niet erg dat de voetbalbond nu actie onderneemt.

"Ik heb na de Copa América al gezegd dat ik niet wist of ik het nog een keer zo zou doen", aldus Martínez tegenover GOAL. "Maar ik heb de strafschoppen die ik moest pakken al gepakt. Ik weet niet of ik ooit nog een penalty ga stoppen, misschien niet. Maar ik deed dat wel in de Copa América en op het WK. Zo heb ik mijn team kunnen helpen om te winnen, dat is voldoende voor mij. We zullen ons altijd moeten aanpassen aan de moderne regels van de FIFA. Dat zal geen problemen opleveren."

Lees ook: Ajax-goalie Rulli over veelbesproken landgenoot: "Ja

De FIFA heeft laten weten dat er gedacht wordt aan regels rond het nemen van strafschoppen. Dat zou moeten voorkomen dat doelmannen op vervelende wijze proberen de penaltynemer uit zijn concentratie te halen. Martínez kreeg op het WK veel over zich heen na zijn gedrag tegen Nederland en Frankrijk. Zo was de uiteindelijke WK-winnaar niet bepaald sportief tegen onder meer Aurélien Tchouaméni en Kingsley Coman. Zij faalden allebei vanaf elf meter.

Géronimo Rulli

Ajax-doelman Géronimo Rulli liet onlangs ook nog van zich horen over zijn collega-doelman. "Ja, hij is gek, maar het is wel echt een goudeerlijke en mooie gast. En een absolute sfeermaker in het team, onderschat niet hoe belangrijk dat is", aldus Rulli in gesprek met Voetbal International over zijn collega, die op bizarre wijze de WK-zege vierde. "Zoiets verzin je niet, maar hij had het in het verleden al vaker gedaan toen hij een prijs won. Nu deed hij het ook gewoon na de WK-finale, terwijl de hele wereld meekeek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja joh ga nog meer regels bedenken TEGEN de keepers. Misschien moet er eens wat harder opgetreden worden tegen die maffe aanloopjes waar spelers zo goed als stil gaan staan. Gewoon een vloeiende rechte aanloop verplichten, klaar.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie het heel zwart/wit : een keeper moeten duiken/reageren, een een penaltynemer moet gewoon schieten. Afleiding of omslachtig gedrag gewoon meteen opdonderen en penalty ‘gemist’. Het is een 1 op 1 ‘gevecht’ en geen theater.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen