Onana twijfelt niet na vraag over Ajax: "Zeker weten, natuurlijk!"

23 februari 2023, 08:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

André Onana steunt de spelers van Ajax donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin. De keeper van Internazionale werd na de Champions League-zege op FC Porto (1-0) gevraagd of hij donderdag voor de buis zal zitten. "Zeker weten, natuurlijk! En ik hoop dat ze winnen", zei Onana tegen RTL7.

De doelman maakte indruk tegen Porto door drie reddingen te verrichten in een tijdsbestek van vijf seconden. Toch gaf hij desgevraagd aan dat het winnende doelpunt van Romelu Lukaku belangrijker was. "Het doelpunt is goud waard. Ik kan die reddingen wel maken, maar daar win je geen wedstrijd mee. Als we niet hadden gewonnen, zou ik niet zo lachen zoals ik nu doe. Het was belangrijk voor ons om deze wedstrijd te winnen."

"Ik ben heel blij met de goal, de overwinning", voegde Onana toe. "Ik ben ook heel blij voor Romelu. Hij is door een zware tijd gegaan en nu is hij terug. The big guy is back." Lukaku worstelde maandenlang met zijn fitheid als gevolg van een dijbeenblessure en de naweeën daarvan. Met doelpunten tegen Udinese (3-1 zege van afgelopen zaterdag) en de goal tegenm Porto lijkt hij inderdaad weer in topvorm.

Verder deden beelden de ronde van een confrontatie tussen Onana en Edin Dzeko. Onana schreeuwde na een kans van Porto richting zijn ploeggenoot. "Dat hoort bij het spel. Soms is er sprake van een misverstand met een speler. Dit doe je om het team beter te maken. Ik vind dat je soms verantwoordelijkheid moet nemen. Als ik een fout maak, neem ik daar verantwoordelijkheid voor."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen