FC Utrecht kampt met waslijst aan afwezigen in duel om plek zes

23 februari 2023, 17:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vrijdag trappen Sparta Rotterdam en FC Utrecht het Eredivisie-weekend af op Het Kasteel. Inzet van het duel is de zesde plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben die nu nog in handen, maar Utrecht volgt op drie punten en kunnen dus in punten gelijk komen met de revelatie van het seizoen. Dat moet de ploeg van Michael Silberbauer dan wel zonder een waslijst aan afwezigen voor elkaar zien te krijgen. 

Zakaria Labyad en Jens Toornstra voegden zich donderdag bij de groep Utrecht-spelers die tegen Sparta zullen ontbreken. Labyad tekende recent een contract in de Domstad maar stelt zijn rentree in ieder geval nog een aantal dagen uit. Volgens Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns richt de 29-jarige aanvaller annex middenvelder zich op het bekerduel met Spakenburg, dat dinsdag wordt gespeeld. Toornstra is ziek, Silberbauer zou zijn meespelen evenens uit het hoofd hebben moeten zetten. 

Het tweetal completeert de waslijst aan afwezigen waar Silberbauer mee te maken heeft. Daarop zijn ook Bas Dost, Nick Viergever en Can Bozdogan nog altijd te vinden. Amin Younes en Django Warmerdam hervatten deze week wel de groepstraining maar ook voor hen komt het duel met Sparta nog te vroeg. 

Sparta volledig fit

Waar Utrecht het ervaren zevental moet missen, treedt Sparta juist met een volledig fitte selectie aan. Bart Vriends en Younes Namli keren in Utrecht terug in de wedstrijdselectie van trainer Maurice Steijn, zo weet Rijnmond Sport donderdag te melden. Vriends viel afgelopen weekend kort in tegen AJax (4-0 verlies) en is vrijdag weer inzetbaar, verwacht de omroep. Namli ontbrak juist in de Johan Cruijff Arena maar is eveneens klaar om vrijdag weer minuten te maken. 

Alle schorsingen en blessures van de Eredivisie check je op onze Buitenspel-pagina

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen