Voorlopig laatste keer bij ESPN: Bruggink meldt persoonlijk akkoord

23 februari 2023, 18:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arnold Bruggink heeft met FC Twente een persoonlijk akkoord bereikt over zijn aanstelling als technisch directeur. De voormalig profvoetballer is per 1 juli de opvolger van Jan Streuer, die onlangs bekend maakte dat hij evenals trainer Ron Jans na dit seizoen vertrekt uit de Grolsch Veste. Omdat Bruggink de komende tijd al genoeg te doen heeft in Enschede, is hij vanavond voorlopig voor het laatst te zien als analist bij ESPN.

Bruggink was de afgelopen jaren niet weg te denken als analist bij ESPN, maar aan die periode komt nu dus een einde. FC Twente maakte een kleine twee weken geleden bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van technisch directeur Streuer en hoofdtrainer Jans. Zowel Streuer als Jans leek in eerste instantie nog minimaal een jaar door te gaan bij de huidige nummer vijf van de Eredivisie, maar het tweetal besloot uiteindelijk toch anders. In de persoon van Bruggink heeft FC Twente de opvolger van Streuer dus al beet. 

"Ik word per 1 juli de technisch directeur", vertelde Bruggink zojuist aan tafel bij het programma Studio Europa van ESPN. Dit betekent echter niet dat hij tot die tijd lekker achterover kan leunen. "Alle lopende zaken die er nu zijn, daar ga ik mee beginnen. Dat kan ik niet combineren met ESPN." Bruggink gaf aan voor drie jaar te gaan tekenen. "Ik zit er al redelijk in. Ik heb er de energie voor en vind het harstikke leuk. Ik heb hier een toptijd gehad, maar het voelt wel goed."

Aan de bak

Bruggink lijkt zich op te mogen maken voor een hectische periode in Enschede. Niet alleen moet FC Twente op zoek naar een opvolger van Jans. Ook dreigt een groot aantal spelers komende zomer de deur van de Grolsch Veste achter zich dicht te trekken. Ramiz Zerrouki werd vorige maand nog nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek naar Feyenoord, maar FC Twente slaagde erin om de middenvelder in ieder geval tot het einde van dit seizoen in Enschede te houden. Ook Mees Hilgers kon in januari al rekenen op interesse uit de vaderlandse top. Bruggink hoopt dan ook dat Streuer in ieder geval tijdens de zomerse transferwindow aan zijn zijde blijft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima man die Bruggink. Altijd netjes en goede analist. Veel succes bij FC Twente.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen