Feyenoord treft Shakhtar, ook Ten Hag kent tegenstander in EL

24 februari 2023, 12:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is in de achtste finale van de Europa League gekoppeld aan Shakhtar Donetsk. Dat heeft de loting op het Zwitserse hoofdkwartier van de UEFA vrijdagmiddag uitgewezen. Op donderdag 9 maart speelt Feyenoord de heenwedstrijd in Polen. Een week later, op donderdag 16 maart, volgt de return in De Kuip. 

Feyenoord behoorde als één van de groepswinnaars in de Europa League tot de acht geplaatste ploegen bij de loting. Daardoor wist het op voorhand al zeker dat het clubs als Arsenal en Real Betis Sevilla zou ontlopen bij de laatste zestien. In de pot met niet-geplaatste teams, de acht winnaars van de play-offs van deze week, zaten echter genoeg tegenstanders die op papier minstens zo zwaar zijn als de Oekraïeners. Zo had Feyenoord het Manchester United van Erik ten Hag kunnen treffen en lonkte ook een reprise van de Conference League-finale van vorig jaar, waarin AS Roma te sterk was voor de ploeg van Arne Slot. 

Shakhtar begon het Europese seizoen in de Champions League. In groep F eindigde de club als derde achter Real Madrid en RB Leipzig. De Oekraïense topclub begon nog wel knap met een 1-4 uitoverwinning op de Duitsers, maar wisten daarna niet meer te winnen in het miljoenenbal. Wel werd Real in Polen, waar Shakhtar de thuiswedstrijden afwerkt vanwege de Russische inval in Oekraïne, op een 1-1 gelijkspel gehouden. Deze winter raakte Shakhtar met Mykhailo Mudryk de absolute ster van het elftal kwijt. De vleugelspeler vertrok naar Chelsea. In de tussenronde van de Europa League rekende Shakhtar vervolgens af met het Franse Stade Rennais. Beide wedstrijden leverden een 2-1 overwinning op voor de thuisploeg, waarna Shakhtar donderdag de strafschopppen beter nam. 

Ten Hag naar Spanje

Manchester United wacht opnieuw een dubbele confrontatie met een Spaanse ploeg. Na het uitschakelen van FC Barcelona is de ploeg van Erik ten Hag nu gekoppeld aan Real Betis Sevilla, dat vijfde staat in de Spaanse competitie. Sevilla, de stadgenoot van Betis die PSV uitschakelde, mag het gaan opnemen tegen het Turkse Fenerbahçe. Ajax-bedwinger Union Berlin is gekoppeld aan de Belgische naamgenoot Union Saint-Gilloise. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moeilijke en saaie loting . Hebben we niet zolang geleden ook al gehad . Maar goed we gaan er voor

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach het kon ook erger eerlijk gezegd.Het is niet onmogelijk, mits we fitte spelers over houden.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oja zeker. Maar het is meestal niet zo leuk om te zien qua voetbal.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee ,idd ze zullen de boel niet opengooien. Maar wij zitten er in ieder geval nog in 🤣🤣.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen