Dortmund door ongebruikelijke treffer naar koppositie Bundesliga

25 februari 2023, 17:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Borussia Dortmund heeft zaterdag de koppositie in de Bundesliga veroverd. Met Donyell Malen als invaller werd het uitduel bij 1899 Hoffenheim met 0-1 gewonnen door een bijzondere treffer van Julian Brandt. RB Leipzig won in eigen huis van Eintracht Frankfurt en Micky van de Ven hield met VfL Wolfsburg de nul in het uitduel met 1. FC Köln

1899 Hoffenheim - Borussia Dortmund 0-1

Met Sébastien Haller in de basis heeft Borussia Dortmund de koppositie in de Bundesliga in ieder geval voor even overgenomen van Bayern München. Een doelpunt van Julian Brandt op slag van rust volstond om de drie punten mee naar Dortmund te nemen. De Duitser werkte een hoekschop van Marco Reus uiteindelijk met zijn rug achter Hoffenheim-doelman Oliver Baumann en tekende daarmee voor de enige treffer van het duel. Donyell Malen viel een half uur voor tijd in bij Dortmund, dat even daarvoor een doelpunt afgekeurd had zien worden door de VAR. Bayern kan zondag weer over Dortmund heen naar de eerste plek op de ranglijst stijgen als het thuis wint van Union Berlin.

RB Leipzig - Eintracht Frankfurt 2-1

RB Leipzig en Eintracht Frankfurt, beiden nog actief in de achste finale van de Champions League, stonden tegenover elkaar in Leipzig. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong door en doelpunt van Timo Werner en verdubbelde de voorsprong kort voor rust via Emil Forsberg. In de tweede helft kwam Frankfurt via Djibril Sow nog wel terug in de wedstrijd, maar meer zat er niet in voor de bezoekers. Door de overwinning stijgt Leipzig naar plaats vier, op slechts een puntje van Bayern en Union. Het SC Freiburg van Mark Flekken kan zondag tegen Bayer Leverkusen de vierde plaats echter heroveren.

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 0-2

Met Micky van de Ven 90 minuten op het veld heeft VfL Wolfsburg het uitduel met 1. FC Köln winnend afgesloten. Van de Ven hield met zijn ploeg de nul en kwam via Yannick Gerhardt al na drie minuten op voorsprong. Een benutte strafschop van Maximilian Arnold in de tweede helft besliste het duel definitief. Wolfsburg staat door de overwinning zevende in de competitie, vijf punten achter Frankfurt dat na het verlies in Leipzig nog altijd zesde is.