RKC blijft dromen van Europa na Waalwijkse Remontada in Heerenveen

25 februari 2023, 20:40   Bijgewerkt: 25 februari 2023, 20:54

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond drie verrassende punten gepakt op bezoek bij sc Heerenveen. De ploeg van trainer Joseph Oosting leek in het Abe Lenstra Stadion lange tijd op weg naar een kansloze nederlaag, maar sloeg in de tweede helft toe. De bezoekers stapten met een 1-4 overwinning terug in de bus.

De aanwezige fans kregen in Friesland een eenzijdige eerste helft te zien. Heerenveen had weinig te vrezen van RKC en zocht vanaf het begin de aanval. Dat leverde ruim een half uur alleen wat speldenprikjes op. RKC-doelman Etienne Vaessen hoefde alleen serieus in te grijpen op een knal van Thom Haye. RKC kwam er niet aan te pas en slikte na 35 minuten spelen een verdiende tegentreffer. Een kopbal van Ché Nunnely kwam op de paal terecht, maar gelukkig voor Heerenveen was Sydney van Hooijdonk er als de kippen bij om de 1-0 binnen te werken.

Aan de overkant was het ineens schrikken toen Mats Seuntjens aan een solo begon. De smaakmaker van RKC mocht ver komen, maar schoot de bal naast het doel van Xavier Mous. Daarmee riep Heerenveen wel de problemen over zichzelf af. Uit het niets kwam RKC namelijk langszij. Florian Jozefzoon draaide handig naar binnen en vond met een fraaie krul de verre hoek. Dat had zichtbaar gevolgen voor het vertrouwen van de bezoekers, die ineens zelfs een overwicht hadden in Friesland. Daar had het tot de gelijkmaker bepaald niet naar uit gezien.

Julian Lelieveld verscheen na een handig passje van Seuntjens alleen voor Mous, die niet meer kon doen dan zijn hand nog tegen de bal zetten. Dat was echter niet genoeg om de 1-2 te voorkomen en even later kon hij andermaal vissen. Opnieuw was Seuntjens de aangever en ditmaal krulde Yassin Oukili de bal op geweldige wijze achter de doelman van Heerenveen: 1-3. De Friezen probeerden nog wat terug te doen, maar dat lukte niet. In extremis strooide Jozefzoon met zijn tweede van de avond nog wat extra zout in de wonden bij de thuisploeg: 1-4.

Man of the Match: Florian Jozefzoon