Geweldig nieuws voor Feyenoord: Trauner keert terug in selectie

26 februari 2023, 11:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Orkun Kökçü keert zondagmiddag terug in de basis bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De aanvoerder van de Rotterdammers was vorige week geschorst in de kraker tegen AZ (2-1), maar is in Sittard 'gewoon' weer van de partij. Verder kiest trainer Arne Slot voor dezelfde namen bij Feyenoord, waardoor Kökcü het middenveld vormt samen met Mats Wieffer en Javairô Dilrosun

Afgelopen week werden de Rotterdamse supporters opgeschrikt door het nieuws dat Quinten Timber, dit seizoen een vaste basiskracht in het elftal van Slot, langdurig uit de roulatie is door een knieblessure. Dankzij de terugkeer van Kökçü in de wedstrijdselectie zal Dilrosun echter wederom plaatsnemen op de nummer '10' positie, waar hij vorige week niet heel succesvol was.

Lees ook: Feyenoord-ploeggenoot veroorzaakte blessure Timber: "Heel knullig"

Opvallend nieuws is ook de terugkeer van Gernot Trauner in de wedstrijdselectie. De Oostenrijke centrale verdediger raakte eind vorig jaar geblesseerd aan zijn meniscus en was de afgelopen week twee dagen ziek, maar is inmiddels toch fit genoeg om op de bank plaats te nemen. De verdediging van Feyenoord is daardoor ongewijzigd: David Hancko en Lutsharel Geertruida vormen het centrum, terwijl Quillindshy Hartman en Marcus Pederson op de backposities plaatsnemen. 

Ook Alireza Jahanbakhsh is fit genoeg om in de basis te beginnen als linksbuiten. Hij vormt de voorhoede met Santiago Gímenez en Oussama Idrissi. De huidig koploper van de Eredivisie kan zondag de voorsprong op achtervolger AZ uitbreiden tot vijf punten bij een overwinning op de Limburgers, die momenteel de elfde plaats bezetten. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt in het Fortuna Sittard Stadion.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen