Engelse media geven Gakpo onvoldoende: 'Oncomfortabel in zijn rol'

26 februari 2023, 14:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cody Gakpo heeft zijn beste vorm nog niet aan de supporters van Liverpool kunnen laten zien. Nadat de Nederlander afgelopen dinsdag in eigen huis werd vernederd in het Champions-League duel tegen Real Madrid (5-2), werd er op zaterdagavond doelpuntloos gelijk gespeeld tegen Crystal Palace. De Engelse media waren na afloop niet mild voor Gakpo, die in de spits niet tot zijn recht lijkt te komen. 

Gakpo mocht in de basis beginnen bij Liverpool en kreeg tien minuten voor tijd een enorme kans op de openingstreffer. Dat hij niet wist te scoren, wordt hem niet in dank afgenomen. 'Hij had de wedstrijd kunnen beslissen, maar tikte een gigantische kans net naast', schrijft SkySports90Min beoordeelde het optreden van Gakpo met een 5. 'Voelt zich nog steeds oncomfortabel in deze centrale rol. Hij wist Andersen (Joachim, red.) en Guéhi (Marc, red.) niet op de proef te stellen', stelt het medium. 

Wie door de Engelse media wél positief beoordeeld werd, was Virgil van Dijk. De Nederlander kreeg de afgelopen weken regelmatig stevige kritiek te verwerken, maar The Liverpool Echo gaf hem ditmaal een 7, wat gedeeld met Alisson Becker het hoogste cijfer was. 'Werkte veel ballen weg. Bracht wat discipline terug in de laatste linie. Degelijk genoeg', schrijft de krant. Over Gakpo is de Echo met een 6 wat milder. 'Begon goed en veroorzaakte wat problemen met zijn loopacties, maar dat werd minder nadat hij twee forse tackles kreeg te verduren.'

Klopp opvallend rustig

Ondanks het nieuwe puntverlies, was trainer Jürgen Klopp opvallend nuchter na de 0-0 tegen Palace. "Het grote verschil is dat we voorheen een of twee keer scoorden uit de kansen die we kregen. Dat is vanavond niet gelukt. We hebben uit een punt gepakt, dat is niet geweldig, maar wel oké. We gaan nu door. Er komen geen films over dit seizoen. We moeten door deze fase heen en dat gaan we doen", zei de Duitser op de persconferentie na afloop. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen