Go Ahead geeft driepunter in slotfase uit handen tegen FC Emmen

26 februari 2023, 16:33

FC Emmen heeft zich zondagmiddag in de slotfase naar een punt geknokt tegen Go Ahead Eagles. Het duel leek lange tijd uit te lopen op een overwinning voor de bezoekers uit Deventer, maar Ole Romeny zorgde ervoor dat de ploeg van Dick Lukkien toch nog een punt overhield aan dit duel. Vooral Go Ahead Eagles zal een zure nasmaak overhouden aan de ontmoeting tussen de twee ploegen in Drenthe.

FC Emmen begon zondagmiddag aan de eigen Oude Meerdijk in speciaal ontworpen roze tenues. Daarmee wilde de Drentse club aandacht vragen voor de strijd tegen teelbalkanker. Een mooie actie van de Emmenaren, die echter niet zo goed aan de wedstrijd begonnen. Go Ahead Eagles was het meest gevaarlijkst in het eerste bedrijf en kwam daarom ook razendsnel op voorsprong. Jay Idzes schoot de bezoekers al na negen minuten op voorsprong, waardoor de thuisploeg vanaf minuut één achter de feiten aanliep.

De ploeg van Dick Lukkien wist in de eerste helft geen schot op goal te lossen, totdat scheidsrechter Jochem Kamphuis de bal op de stip legde. FC Emmen kreeg een strafschop en daar wist verdediger Jeroen Veldmate wel raad mee. Hij verschalkte Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange en zetten zijn ploeg weer naast de bezoekers uit Deventer.

Dat gaf de thuisploeg wat vertrouwen, want in het tweede bedrijf kwam de formatie van trainer Dick Lukkien toc een stuk beter voor de dag. Toch was het weer Go Ahead Eagles dat op voorsprong kwam in Drenthe, door een treffer van Bobby Adekanye. Vervolgens zette de thuisploeg in het laatste half uur alles op alles om langszij te komen en zoals wel vaker in dit seizoen lukten de Drentenaren dit ook.

Het was vleugelaanvaller Ole Romeny die op fraaie wijze zijn ploeg op gelijke hoogte schoot, na een uitstekende voorzet van spelmaker Mark Diemers. Vervolgens hoopte de thuisploeg nog op meer, maar een derde Drentse treffer kwam er niet meer. Daar zullen de bezoekers uit Deventer echter het meeste van balen, die een overwinning in extremis volledig uit handen geven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen