Geweldige zes minuten bezorgen Ten Hag eerste hoofdprijs met United

26 februari 2023, 19:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft zijn eerste hoofdprijs als hoofdtrainer van Manchester United binnen. De huidige nummer drie van de Premier League was zondagavond op Wembley met 2-0 te sterk voor Newcastle United. Een rake kopbal van Casemiro en een eigen doelpunt van Sven Botman in de eerste helft maakten het verschil.

Manchester United verscheen met een ontzettend goed gevoel aan de aftrap in Wembley. De ploeg van Ten Hag won afgelopen donderdag nog met 2-1 van FC Barcelona en verzekerde zich daardoor ten koste van de koploper van Spanje van een plekje bij de laatste zestien van de Europa League. Ten Hag wijzigde zijn basiself desondanks op een aantal posities voor de finale tegen Newcastle United. De oefenmeester had in zijn opstelling een plekje ingeruimd voor onder meer Lisandro Martínez en Antony, die tegen FC Barcelona de winnende voor zijn rekening nam. Tyrell Malacia begon opnieuw op de bank.

Hoewel Newcastle United bezig is aan een uitstekend seizoen en in de competitie op een knappe vijfde plek staat, was Manchester United de grote favoriet voor de eindzege. Maar de huidige nummer drie van de Premier League had in het eerste half uur haar handen vol aan Newcastle United. Zo moest doelman David de Gea serieus redding brengen op een inzet van Allan Saint-Maximin, die met zijn snelheid regelmatig een plaag was voor de defensie van Manchester United. Maar juist in de fase dat Newcastle United dacht aan een voorsprong, sloeg de ploeg van Ten Hag tweemaal toe.

Eerst was het Casemiro die op aangeven van Luke Shaw de score opende, waarna Marcus Rashford slechts zes minuten later een nieuwe tik uitdeelde aan Newcastle United. Dat deed hij op aangeven van Weghorst, die Rashford met een leep balletje in staat stelde de score te verdubbelen. Weghorst was nadrukkelijk aanwezig in de eerste helft. De Nederlander kreeg zelf ook nog een mogelijkheid om te scoren, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Loris Karius. Een baalmomentje voor de spits, die in de rust nóg een persoonlijke tegenvaller moest slikken. De 2-0 komt namelijk op naam van Botman, waarmee Weghorst een assist door de neus wordt geboord.

Isak kan niet voor een ommekeer zorgen

In de hoop er nog een échte finale van te kunnen maken, bracht Newcastle United-trainer Eddie Howe bij aanvang van de tweede helft Alexander Isak binnen de lijnen. De Zweedse spits maakte afgelopen zomer voor een slordige 70 miljoen euro de overstap van Real Sociedad naar Newcastle United, maar heeft mede door een zware blessure nog maar vier keer gescoord in Engeland. Daar kwam in de finale tegen Manchester United geen verandering in. De ploeg van Ten Hag trok zich in de tweede helft terug en bood Newcastle United daarmee de gelegenheid de druk op te voeren, maar echt in de problemen kwam ze niet.

Bruno Fernandes kreeg in de blessuretijd nog een goede kans om de score nog wat ruimer te laten uitlopen, maar hij kreeg de bal niet voorbij Karius. Het bleef bij 2-0, waarmee Ten Hag dus zijn eerste hoofdprijs als hoofdtrainer van Manchester United binnen heeft. Het is tevens de eerste prijs voor Manchester United sinds 2017. De honger van Ten Hag en zijn spelers zal nog (lang) niet gestild zijn. Manchester United is nog in de race voor de landstitel, Fa Cup én Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed gedaan ,maar de 3e prijs in engeland .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen