Spaanse media claimen winnaar FIFA-prijs te kennen; Real Madrid boycot gala

27 februari 2023, 18:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het staat volgens Spaanse media al vast wie vanavond The Best FIFA Men's Player-award in de wacht sleept. Lionel Messi gaat de prijs naar verluidt voor de tweede keer winnen. Het ontstemde Real Madrid 'boycot' het gala en wordt in Parijs alleen vertegenwoordigd door directeur Emilio Butragueño.

Messi, Karim Benzema of Kylian Mbappé zijn de drie kanshebbers voor The Best FIFA Men's Player-award. Messi, die in december zijn carrière bekroonde door met Argentinië de wereldtitel te winnen, is de torenhoge favoriet om de prijs te winnen. Volgens onder meer Mundo Deportivo wordt de ster van Paris Saint-Germain ook daadwerkelijk de opvolger van Robert Lewandowski.

Naast Benzema zijn ook Carlo Ancelotti (beste trainer) en Thibaut Courbois (beste keeper) genomineerd voor een prijs, maar Real Madrid zal - met uitzondering van Butragueño - vanavond schitteren door afwezigheid in de Franse hoofdstad. De officiële lezing van de club is dat een reis naar Parijs niet in het drukke schema past, maar Spaanse media stellen dat de Madrileense absentie vooral te maken heeft met het feit dat Vinícius Júnior niet bij de 26 genomineerden voor het FIFA Elftal van het Jaar hoort. En dat terwijl de Braziliaan op 28 mei het enige doelpunt in de Champions League-finale tegen Liverpool maakte.

Het FIFA-gala gaat vanavond om 21.00 uur van start. Met Sarina Wiegman kan een Nederlander in de prijs vallen. Zij is genomineerd voor The Best FIFA Women's Coach-award.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen