PEC Zwolle geeft riante voorsprong compleet uit handen tegen MVV

27 februari 2023, 22:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle is maandagavond tegen een fikse domper aangelopen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie nam het op tegen MVV Maastricht en stond na een kwartier voetbal op een riante 0-2 voorsprong. De ploeg van Dick Schreuder gaf de wedstrijd echter volledig uit handen en zag in de absolute slotfase de Limburgers zelfs de comeback voltooien: 3-2 was de verrassende uitslag in De Geusselt.

De Zwollenaren leken op rozen te zitten na een wervelende start in Maastricht. De ploeg van Dick Schreuder stond na een kwartier op 0-2 door doelpunten van Haris Medunjanin en Younes Taha. MVV, dat in 2023 dramatisch presteert, kwam vlak voor rust terug in de wedstrijd via Orhan Dzepar. Omdat Zwolle enkele grote kansen onbenut liet, bleven de Maastrichtenaren hoop houden op een resultaat.

Dat resultaat kwam er uiteindelijk toen Koen Kostons de 2-2 voor zijn rekening nam. Daarmee was de achterstand volledig weggepoetst en leken beide ploegen genoegen te moeten nemen met een puntendeling. Maar niets bleek minder waar, want in de absolute slotfase zorgde Rayan El Azrak zelfs nog voor de verrassende overwinning voor MVV. PEC blijft ondanks het verlies koploper van de Keuken Kampioen Divisie, maar ziet de voorspong op Heracles verkleinen naar drie punten.

Knotsgek duel tussen talenten PSV en AZ

Ook de wedstrijd tussen Jong PSV en Jong AZ liep uit op een waar spektakelstuk. De Eindhovense beloften kwamen via Mo Nassoh op voorsprong. Na rust kwam Jong AZ sterk terug en draaide het de achterstand volledig om via Zico Buurmeester en Mayckel Lahdo. Jason van Duiven bracht Jong PSV enkele minuten later alweer langszij en Mo Nassoh dacht de Eindhovenaren een kwartiertje voor tijd naar de drie punten te schieten. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door Jong AZ-aanvaller Damienus Reverson: 3-3.