Ajax ziet toekomst in Pasveer ondanks verliezen basisplaats

28 februari 2023, 07:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Remko Pasveer (39) raakte in de winterstop zijn basisplaats bij Ajax kwijt aan Gerónimo Rulli. Toch is zijn rol in Amsterdam volgens de clubleiding niet uitgespeeld. De doelman heeft inmiddels een aanbieding op zak om zijn aflopende contract bij Ajax met een jaar te verlengen. 

Dat meldt De Telegraaf althans. Komende zomer loopt de huidige verbintenis van de reservekeeper af. Volgens de krant kan hij die met een extra seizoen verlengen. Tekent Pasveer daadwerkelijk bij, dan viert hij in november van dit jaar ook zijn veertigste verjaardag als Ajacied. 

In de zomer van 2021 kwam Pasveer transfervrij over van Vitesse, waar hij een prima indruk maakte. In Amsterdam zou de ervaren doelman de tweede viool gaan spelen achter de toen nog onaantastbare André Onana. Die liep echter tegen een veelbesproken dopingschorsing aan, waardoor Pasveer zichzelf ineens eerste keeper mocht noemen. En niet zonder succes; met Pasveer in de basis werd Ajax ongeslagen eerste in de groepsfase van de Champions League en werd de landstitel gepakt. 

Ook nadat Onana zijn schorsing had uitgezeten bleef Pasveer eerste keus. Zijn concurrent uit Kameroen weigerde namelijk zijn aflopende contract te verlengen, waardoor Ajax vasthield aan de ervaren Pasveer onder de lat. Dit seizoen debuteerde de doelman in het Nederlands elftal en ging hij ook mee naar het WK in Qatar, waar hij reserve was achter Andries Noppert. Na de winter raakte hij zijn basisplaats kwijt toen Rulli overkwam van Villarreal, maar Ajax houdt Pasveer toch graag langer bij de groep. Of Maarten Stekelenburg (40), de andere ervaren Ajax-reservekeeper ook een nieuwe verbintenis krijgt aangeboden is nog niet duidelijk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen