Gullit bezorgd: slechts één zelfopgeleide Ajacied 'kan naar een topcompetitie'

1 maart 2023, 10:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met Jurriën Timber, Devyne Rensch en Kenneth Taylor staan er bij Ajax weliswaar drie spelers uit de eigen jeugdopleiding in de basis, maar Ruud Gullit ziet van hen alleen Timber de stap maken naar de Europese top. Volgens de voormalig profvoetballer is dat niet alleen zorgelijk voor Ajax, maar ook voor bondscoach Ronald Koeman.

Een groot aantal spelers trok afgelopen zomer de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht. Ajax zag onder andere Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Antony en Ryan Gravenberch voor veel geld de overstap maken naar een topclub in een Europese topcompetitie. Van hen doorliep enkel Gravenberch de Amsterdamse jeugdopleiding. 'Opvallend is dat Martínez evenals Antony weliswaar van Ajax afkomstig is, maar ze zijn niet opgeleid in Amsterdam. Zij komen van de scouting', schrijft Gullit in zijn column bij De Telegraaf.

'Als je het huidige Ajax ziet en wie kans maken op een transfer naar een grote competitie dan komt alleen Timber uit de jeugd, maar zijn Mohammed Kudus en Edson Álvarez gescoute spelers. Dat moet te denken geven in Amsterdam', vervolgt Gullit. Niet alleen in Amsterdam, stelt Gullit. 'Voor het Nederlandse voetbaltalent is dat ook een slechte ontwikkeling en iets waar Koeman als bondscoach niet blij van zal worden.'

Lees ook: 'Die Feyenoorders zijn spelers om in de gaten te houden voor Oranje'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rensch en Taylor zijn matige spelers Ajax onwaardig. Ik snap niet dat ze dit bij Ajax niet zien.😈

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

maak me zorgen om ruud,alimentatie, valt niet mee

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Qua opleiding komen er overal te weinig echt goede spelers bovendrijven. Vaak worden spelers omhoog gehyped (Gakpo is een voorbeeld) maar die zijn dan wat mij betreft nauwelijks beter-dan-de-eredivisie niveau. Weghorst is ook zo iemand. Die loopt alleen in MU rond omdat ten Hag in staat is om een geweldig team te smeden waarin hij een functie heeft. Van zichzelf is het echt geen geweldige voetballer. Zo zijn er meerdere. Allemaal min of meer middelmatig of misschien net iets daarboven. Ik kan geen enkele NL speler opnoemen die ik echt geweldig vind.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen