Kökçü kraakhelder over bekerduel: "Zo denken wij er niet over"

1 maart 2023, 11:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord hoopt zich woensdagavond ten koste van sc Heerenveen te verzekeren van een plekje bij de laatste vier in de KNVB Beker. Hoewel de ploeg van trainer Arne Slot bovenaan staat in de Eredivisie en volgende week aantreedt in de achtste finale van de Europa League, is ze er volgens aanvoerder Orkun Kökçü alles aan gelegen de beker te winnen.

Feyenoord boekte afgelopen zondag een eenvoudige 4-2 overwinning bij Fortuna Sittard en staat daardoor nog altijd aan kop in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben op dit moment drie punten meer dan eerste achtervolger Ajax, dat op 19 maart de tegenstander is in de Johan Cruijff ArenA. Tot die tijd speelt Feyenoord in de Eredivisie tegen FC Groningen en FC Volendam en staat in de Europa League het tweeluik met Shaktar Donetsk op het programma.

Vanavond winnen van sc Heerenveen is voor Kökçü echter net zo belangrijk als de komende duels in de Eredivisie en Europa League. Of Feyenoord beter niet alles op de landstitel kan zetten – volgens het Algemeen Dagblad 'zijn er supporters die dat stellen' – reageert de middenvelder het volgende: "Zo denken wij er niet over. Als speler wil je meedoen op alle fronten en als het zover is, laat je dat niet opeens schieten. Bovendien zitten we al in de kwartfinale en als we daadwerkelijk Heerenveen uitschakelen is de finale in ons eigen stadion al heel dichtbij. Het is een cliché natuurlijk, maar die beker is een snelle weg naar succes."

Kökçü maakt zich geen zorgen om eventuele blessures, al zag trainer Slot vorige week Quinten Timber nog geblesseerd uitvallen. Het is nog maar de vraag of de zomeraanwinst dit seizoen nog in actie kan komen. "Die fitheid is niet zo'n item bij ons. Daar maken we ons geen zorgen om", stelt Kökçü. "Natuurlijk is het zo, dat als je meer wedstrijden speelt, er altijd een kans is dat je een blessure oploopt. Maar deze reeks kan ons ook sterker maken."

Landstitel

Volgens Kökçü wordt er in de Kuip ook nog niet al te uitgebreid gesproken over de landstitel. De aanvoerder erkent dat Feyenoord er goed voorstaat, "maar iedereen in en rond de Kuip weet dat het nog niet één, twee drie zal lukken. Dan moet alles kloppen de laatste maanden. Natuurlijk hebben we ambities. Je wil kampioen worden, de bekerfinale halen en Shaktar Donetsk uitschakelen. Maar daar moet dan nog heel veel voor gebeuren en dat beseft iedereen binnen de club. Dan moet je gewoon heel constant presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

feyenoord4ever
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We pakken gewoon alle drie de prijzen dit seizoen. 😉

Tommie010
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je alleen voor de titel wil gaan ben je geen echte feyenoorder . Alles wat we kunnen winnen moet je proberen te winnen . Dan ben je pas echt een topclub.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen