Advocaat legt uit waarom ADO niet met sterkste elf aantreedt tegen PSV

1 maart 2023, 17:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

ADO Den Haag treedt donderdag in de kwartfinale van de KNVB Beker niet met de sterkste opstelling aan. Dat gaf trainer Dick Advocaat een dag voor de wedstrijd prijs. De ervaren oefenmeester vindt de Keuken Kampioen Divisie momenteel van groter belang. 

Advocaat kiest er bewust voor om in het bekertoernooi te rouleren. "Wij zijn een ploeg die moeilijk te verslaan is. Maar wij hebben er wel mee te maken dat we in vijftien dagen vijf wedstrijden moeten spelen en daar zitten nog drie uitwedstrijden bij ook. Dat is wel ontzettend veel", merkt de oefenmeester op in gesprek met De Telegraaf. "De belangen liggen toch meer bij de competitie dan de KNVB-Beker", vervolgt Advocaat. "We hebben een grote selectie. Een aantal andere spelers zal moeten laten zien dat ze goed zijn."

Dat betekent dat bijvoorbeeld topscorer Thomas Verheydt vermoedelijk op de bank zal gaan starten in het Philips Stadion. "Verheydt is vorige week de hele week ziek geweest. Niet echt griep, maar wel verkouden. Hij heeft een paar dagen thuis gezeten. Hij heeft wel weer meegetraind." Advocaat geeft verder aan genoten te hebben van de grote stunt in het bekertoernooi van dinsdag: "Wat SV Spakenburg heeft laten zien, is zeker een inspiratie." Ondanks het rouleren acht Advocaat zijn elftal niet kansloos in Eindhoven. "Dat het moeilijk wordt weten we ook, maar we hebben toch niets te verliezen."

Dat Advocaat met ADO de focus meer op de competitie dan op het bekertoernooi heeft, is niet geheel verrassend te noemen. Sinds hij het stokje overnam van de ontslagen Dirk Kuijt is de club bezig aan een indrukwekkende opmars in de KKD. In tien wedstrijden pakte Advocaat liefst negentien punten met zijn elftal, vijf meer dan Kuyt in zestien duels vergaarde. Door de goede resultaten zijn de play-offs om promotie naar de Eredivisie weer in zicht voor Advocaat. Bovendien staat de club bovenaan in de derde periode. Houdt het die positie vast, dan is ADO ook verzekerd van deelname aan het seizoenstoetje. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen