FC Barcelona deelt volgende dreun uit aan Real Madrid, al is dat klein wonder

2 maart 2023, 23:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft donderdagavond opnieuw een keiharde tik uitgedeeld aan Real Madrid. Nadat de Catalaanse grootmacht eerder dit seizoen de Spaanse Supercup won ten koste van De Koninklijke en ook in La Liga een forse voorsprong opgebouwd heeft, werd in Bernabeu het heenduel in de halve finale van de Copa del Rey winnend afgesloten: 0-1. Al was dat gezien de verhoudingen op het veld een klein wonder.

Want wie de eerst helft bekeek, kon niet anders dan concluderen dat de thuisclub veel sterker was dan FC Barcelona, dat het deed zonder onder anderen Robert Lewandowski, Pedri en Andreas Christensen, die nog wel fit genoeg was om kort in te vallen. Toch stonden de bezoekers halverwege op voorsprong, door een doelpunt van Franck Kessié (zie onder). De middenvelder werd in de counter weggestoken, stond nét geen buitenspel (met dank aan de VAR) en de bal ging uiteindelijk binnen via Éder Militão.

Sowieso mocht Xavi de VAR dankbaar zijn, want het eigenlijke openingsdoelpunt van Karim Benzema werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na de pauze waren de verhoudingen niet anders dan in het eerste bedrijf: Real Madrid had sterk de overhand, drong aan en kreeg de beste kansen. Maar de formatie van Carlo Ancelotti had het vizier niet op scherp staan.

Dat had Kessié in het tweede bedrijf wederom wél en passeerde in de counter alle spelers van Real Madrid. Omdat Ansu Fati, koud in het veld, nog voor de lijn stond en de bal per abuis tegen zich aangeschoten kreeg, werd het géén doelpunt. Het is typerend voor de vorm waarin de jonge aanvaller momenteel verkeert: er lukt bijzonder weinig met de man die tegenwoordig met het rugnummer van Lionel Messi speelt. In de eindfase produceerde hij nog wel een schot, maar hij is geen schim van de grote belofte die hij een jaar geleden was. 

Bekijk ookMeer judo dan voetbal: Frenkie en Vinicius pakken elkaar hard aan

Inbreng Frenkie

De Nederlandse inbreng kwam van basisklant Frenkie de Jong, die in de sowieso harde eerste helft in gevecht was met Vinicius Júnior, waarvoor alleen de Braziliaanse aanvaller op de bon ging. Met Kessié, Gavi en Sergio Busquets – die het record van de meest gespeelde El Clásico's (46) overnam van Sergio Ramos en Lionel Messi – kon hij de regie niet houden op het middenveld. FC Barcelona kon de bal moeilijk in de ploeg houden en had maar weinig grip in he duel. Een aantal keer had Real Madrid wel letterlijk handen en voeten nodig om Frenkie af te stoppen (het leverde Federico Valverde twintig minuten voor tijd geel op), maar echt zijn stempel drukken op het spel van de Catalanen, lukte niet. Daardoor was al met al het een klein wonder dat FC Barcelona de 0-1 voorsprong over de streep trok in Madrid: de return wordt als de verhoudingen zo blijven derhalve nog erg spannend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen