Cillessen wil niet te vroeg op de zaken vooruitlopen met voorselectie

3 maart 2023, 15:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jasper Cillessen is weer terug in de voorselectie van Oranje, maar rekent zich nog niet rijk en wil er graag definitief bij zitten. Na een afwezigheid op het WK in Qatar onder Louis van Gaal heeft Ronald Koeman de keeper van NEC weer bij de selectie gehaald.

Vooraf aan de bekendmaking sprak Cillessen in Nijmegen met Voetbal International. Het ging al veel over de voorselectie van Oranje die er aan zat te komen. "Ik moet gewoon fit blijven en hopen dat ik er dan definitief bij zit", zei Cillessen. "Het Nederlands elftal blijft iets speciaals. Ik moet mijn eigen ding blijven doen, dan is het aan de bondscoach. Ik wacht netjes af."

Lees ook: Deze dertien spelers hebben de voorselectie van Oranje niet gehaald

In de eerste periode van Koeman speelde Cillessen ook al veel duels, maar dat is nog geen voorbode volgens de doelman. "Ik speelde onder Louis van Gaal ook op het WK in 2014", zei de 33-jarige sluitpost grinnikend. Onder Van Gaal miste Cillessen het WK in Qatar van afgelopen jaar.

Terug op vertrouwde grond

Zondag keert de keeper terug op een vertrouwde plek met NEC, want Ajax is in de Johan Cruijff ArenA de tegenstander. Cillessen speelde tussen 2011 en 2017 voor de Amsterdammers, voordat hij naar FC Barcelona vertrok. "Ik heb daar fantastische jaren gehad. Ajax is een speciale club voor mij. Sinds Heitinga trainer is, is er wel wat veranderd. Toen we in januari thuis speelden tegen Ajax ging het wat stroever, nu merk je dat ze vrijer spelen. In de competitie doen ze het aardig", zegt Cillessen over de wedstrijd. Bij zijn terugkomst hoopt de doelman dat er een positieve stemming is. "In de thuiswedstrijd was het uitvak van Ajax ook positief, dus ik vrees er niet voor. Zo lang ze maar niet uitfluiten, is het goed."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen