AZ maakt geen fout en profiteert optimaal van blunder Scherpen

3 maart 2023, 21:56   Bijgewerkt: 3 maart 2023, 22:01

AZ heeft vrijdagavond de aansluiting weten te houden met koploper Feyenoord door drie punten mee te nemen op bezoek bij Vitesse. Jesper Karlsson bezorgde de Alkmaarders de drie punten, maar aan de treffer van de Zweed ging een fout van Vitesse-doelman Kjell Scherpen vooraf (0-1).

Jepser Karlsson was bij de bezoekers, zeker in de eerste helft, veruit de gevaarlijkste man. De aanvaller zette zijn ploeg na ruim een half uur op voorsprong uit een kort genomen hoekschop. Het was voor de bezoekers alweer de vijfde wedstrijd op rij dat zij uit deze spelhervatting scoorden. Daarvoor had Karlsson het al twee keer geprobeerd met schoten van afstand. Daarmee wist de Zweed Vitesse-doelman Kjell Scherpen niet te verassen. De goalie, opgenomen in de voorselectie van Bondscoach Ronald Koeman, ging bij de treffer zeker niet vrijuit.

Vitesse had het duel omgedoopt tot de Nummer 4-wedstrijd om zo het overleden clubicoon Theo Bos centraal te stellen. Mister Vitesse werd op gepaste wijze herdacht en geëerd. Vitesse speelde in speciale wedstrijd shirts met het logo van Support Casper. Hoofdsponsor eToro had hiervoor haar plaats afgestaan. Voetballend kwamen de Arnhemmers er in de eerste omgang bijna niet aan te pas. Het enige serieuze gevaar kwam van de voeten van Matus Bero. AZ-doelman Mathew Ryan tikte het schot van de Vitesse-aanvoerder over de lat. Het was voor de thuisclub het enige schot op doel in de eerste helft.

De openingsfase van de tweede helft begon veelbelovend met kansen voor beide doelen. Daarna kwam het enthousiasme vooral vanaf de tribunes. De thuisploeg kon een steuntje in de rug wel gebruiken want aanvallend bleef het in gebreke. Vitesse kwam goed weg toen een schot van Djordje Mihailovic, vervanger van de geschorste aanvoerder Jordy Clasie, vlak voor zijn wissel tegen de deklat eindigde. 

Vitesse wilde wel, maar kon niet echt. Ook bij de bezoekers was het beste er af. De zege kwam voor de ploeg van Pascal Jansen echter niet meer in gevaar ondanks dat het in de absolute slotfase nog twee vrije trappen weggaf. Ook hiermee wist de thuisploeg geen raad.

Man of the match: Jesper Karlsson

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Scherpen geselecteerd voor Oranje... is dit een grap of zo...? Die maakt om de week een ketser... die is niet eens goed genoeg voor de kkd....

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is lachwekkend dat ook Koeman deze ongekende minkukel in z'n voorselectie opneemt. Hij maakt heel z'n carrière al enorme fouten en schiet, ondanks het voordeel van z'n lengte, bij iedere hoge bal in de stress. Er schijnt er één bij Sparta onder de lat te staan die bijna wekelijks uitblinkt en al 10 clean sheets op z'n naam heeft staan...

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat snap ik dus ook niet, wel Scherpen maar geen Olij

Francc
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou, het is lachwekkend dat die dikke Koeman weer bondscoach is........

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je een scout rapport hebt van Scherpen dan heb je genoeg aan 1 regel: hij is lang. Dat is het verder dan ook wel. Bij Emmen kreeg hij al heel veel doelpunten om zijn oren en blonk hij niet uit. Met de overstap naar Ajax dachten ze in Amsterdam hem beter te kunnen maken, hij was immers jong en lang. Ze vergaten echter wat je bij iedere blunder ziet en die zie je bij Scherpen vaak langskomen; hij kan niet keepen. Dat hij bij de voorselectie zit van Oranje is ronduit belachelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen