De Ligt helpt verhaal uit de wereld: "Bij Ajax deed ik het juist meer"

4 maart 2023, 09:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nadat Bayern München vorige maand met 0-1 won van Paris Saint-Germain in de Champions League, meenden analisten te merken dat Matthijs de Ligt 'een stuk lichter en sneller' oogde dan in zijn periode bij Juventus. In Italië zou hij te veel krachttraining hebben gedaan, maar volgens de verdediger is het tegendeel waar.

"Het is juist andersom: bij Juventus ben ik veel mínder krachttraining gaan doen dan bij Ajax", vertelt De Ligt lachend in een interview met het Algemeen Dagblad. "Sterker nog: bijna niks meer. Ik snap wel dat mensen zeggen dat ik nu sneller en explosiever lijk, maar daar is een simpele verklaring voor: bij Bayern worden andere dingen van me gevraagd."

"Het maakt verschil of je op zeventig meter van je eigen goal verdedigt, proactief, of dat je ver terug gaat staan op eigen helft. Bij Bayern ben ik de speler die de meeste meters maakt in wedstrijden, bij Juventus maakte ik de minst", legt hij uit. In Turijn heeft De Ligt evenwel veel geleerd. "In drie jaar Italië ben ik een veel completere verdediger geworden. Het vak écht leren doorgronden, technisch, tactisch, dat wilde ik. Bij Ajax deed ik alles op intuïtie."

De Ligt heeft meestal een basisplek bij Bayern: hij speelde dit seizoen negentien wedstrijden, waarvan vijftien vanaf de aftrap. De verdediger, die vrijdag werd opgenomen in de voorselectie van de teruggekeerde bondscoach Ronald Koeman, neemt het zaterdagavond met Bayern op tegen VfB Stuttgart.

Lees ookDeze dertien spelers hebben de voorselectie van Oranje niet gehaald

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen