'Koeman geeft helder signaal af met terugkeer van 86-voudig international'

4 maart 2023, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Onder Ronald Koeman lijkt Georginio Wijnaldum weer een toekomst te hebben bij het Nederlands elftal. De middenvelder werd in de afgelopen zomer gepasseerd door Louis van Gaal, waardoor zijn plek in de WK-selectie ter discussie stond; een scheenbeenbreuk zorgde er later voor dat Wijnaldum sowieso niet beschikbaar was. 

Afgelopen dinsdag stond Wijnaldum voor het eerst na zijn blessure weer in de basiself van AS Roma (2-1 nederlaag bij Cremonese). Dat was voor Koeman voldoende om hem op te nemen in de 37-koppige voorselectie. De mannen van de podcast Kick-Off van De Telegraaf denken dat de teruggekeerde bondscoach een helder signaal afgeeft over zijn plannen met Oranje.

Lees ook'Eerste afmelding lijkt in aantocht bij Nederlands elftal'

"Ik denk dat dit een heel belangrijk signaal is naar Wijnaldum toe en naar het stempel dat Koeman zal gaan drukken", zegt chef sport Marcel van der Kraan. "Hij is altijd loyaal geweest richting Wijnaldum en heeft natuurlijk gezien dat Van Gaal Wijnaldum heeft laten vallen. Wijnaldum en Virgil van Dijk zijn altijd de beste vrienden geweest in hun Liverpool-periode. Ik denk dat dit echt een sterk signaal is dat hij het iets anders gaat doen."

Mike Verweij ziet ook een andere reden voor het selecteren van Wijnaldum. "Koeman geloofde ook altijd in het duo Wijnaldum-Depay. Er was op een gegeven moment een periode waarin ze voortdurend scoorden en assists aan elkaar gaven. Ik denk dat hij die tandem ook weer in ere wil herstellen." Van der Kraan concludeert: "Het is een signaal dat hij nog steeds in Wijnaldum gelooft, of hij nu fit is of niet. Dat is een sterke steunbetuiging. Hij laat zien dat hij er anders over denkt dan Van Gaal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijnaldum is over datum man. Sloeg bij Paris al geen deuken meer in de boter. Hij wordt aardig overschat tegenwoordig. Tijd voor vernieuwing.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker waar .Koeman zijn selectie heeft te hoog Feyenoorder en ex Feyenoorders gehalte . Van Gaal had te hoog Ajax gehalte .

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar ze vandaan komen boeit me geen reet. De besten moeten geselecteerd worden. En dat is Wijnaldum niet meer. Hij heeft pas 1 basisplaats in zijn benen.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb hem altijd al overschat gevonden. Het is een middelmatige speler.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen