De Ligt kroont zich tot absolute held van Bayern München

4 maart 2023, 20:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Matthijs de Ligt heeft zich zaterdagavond gekroond tot de held van Bayern München. In de eerste helft zette hij Der Rekordmeister op het juiste spoor op bezoek bij VfB Stuttgart. Eerst voorkwam hij een doelpunt op de doellijn bij een hoekschop en nog geen drie minuten later schoot hij het openingsdoelpunt binnen. Door Maxim Choupo-Moting werd het duel vervolgens beslist, ondanks een late aansluitingsgoal (1-2). 

De Nederlandse verdediger was de enige basisklant vanuit Oranje's perspectief bij Bayern München: Daley Blind en Ryan Gravenberch, die net als De Ligt zijn opgenomen in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman, begonnen op de bank. Zij zagen dat Der Rekordmeister sterk begon, maar via Joshua Kimmich en Leon Goretzka werden in de openingsfase twee grote kansen gemist.

Na een goed half uur leek Bayern daarvoor de deksel op de neus te krijgen, maar daarbij had Stuttgart buiten De Ligt gedacht. De Nederlander haalde de bal vlak voor de doellijn weg en voorkwam daarmee een zekere treffer. Toen hij enkele minuten later van grote afstand met rechts hard schoot en met dank aan de grabbelende Fabian Bredlow scoorde, kon hij helemaal niet meer stuk bij de Duitse fans.

BeeldenBayern-fans worden gek: De Ligt voorkomt doelpunt en schiet daarna raak

Daarmee zette De Ligt zijn elftal op het goede spoor en nadat Choupo-Moting de score had verdubbeld na een goed uur spelen, zat het duel in de tas voor Bayern. En dus was er een kleine tien minuten voor het einde nog even tijd voor Gravenberch om weer eens wat speeltijd te krijgen op de plek van Goretzka. Daarin maakte hij niet dusdanig veel indruk dat hij een van de middenvelders eruit speelt en kwam Stuttgart nog tot een treffer. Jamal Musiala maakte onder meer onderstaande actie (heel fraai) en blonk wel uit. Al moest ook hij de hoofdrol zaterdag aan De Ligt laten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen