Silberbauer verdedigd: "Moet FC Utrecht hem niet mee opzadelen"

5 maart 2023, 12:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht-trainer Michael Silberbauer kwam donderdag met een videoboodschap aan de supporters. Dat deed hij twee dagen na de pijnlijke bekeruitschakeling tegen Spakenburg, waarbij de Deense oefenmeester zelf via ziekte ontbrak. Silberbauer kwam niet sterk over in het filmpje, maar dat lag volgens Aad de Mos niet aan de Deen. 

Op vlakke toon las Silberbauer een verklaring op in het gewraakte fimpje. "In zo'n situatie moet de club ingrijpen", zei De Mos zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Aanvoerder Mark van de Maarel had daar moeten staan. Hij is een icoon van de club en komt geloofwaardig over bij het publiek", weet de gewezen trainer. 

Geslachtofferd

Dat Silberbauer zich alsnog tot de supporters richtte schoot bij De Mos dan ook in het verkeerde keelgat. "Je moet een trainer die ziek is geweest daar niet mee opzadelen", vindt De Mos, die vindt dat de Deen het prima doet in de Domstad. "Hij heeft een goede prestatie geleverd, ik vond FC Utrecht een openbaring onder hem. Nu wordt hij geslachtofferd en dat vind ik zieilig."

Reactie Silberbauer

Silberbauer reageert zelf ook op zijn filmpje, tegenover Voetbal International, dat schijft dat het geheel 'erg ongelukkig en gemaakt' overkomt. "Voetbal is emotie. Na die wedstrijd tegen Spakenburg was er overduidelijk veel emoties bij de fans. Dat begrijpen we volledig. Maar we doen er alles aan om dit om te draaien", houdt hij vol. Silberbauer vindt het dan ook terecht dat hijzelf degene was die de supporters aansprak. "Uiteindelijk ben ik de hoofdtrainer, de eindverantwoordelijke." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen