Luuk de Jong dient Van der Gijp van repliek: "Kies voor mezelf"

5 maart 2023, 17:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV-aanvaller Luuk de Jong zette afgelopen week een punt achter zijn interlandloopbaan. Diverse analisten, onder wie René van der Gijp, denken dat het vooral een chique manier was van bondscoach Ronald Koeman voor de spits om de eer aan zichzelf te houden. De Jong heeft in een interview echter benadrukt dat hij vooral zijn eigen afweging heeft gemaakt.

Op de vraag waarom hij op dit moment stopt bij Oranje, kwam hij namelijk alleen met eigen overwegingen en zei hij niets over dat het verzoek ook vanaf Koeman zou zijn gekomen. "Ik heb de laatste jaren vanaf 2011, toen ik debuteerde, veel mooie jaren gehad. EK's, WK's. Ik word nu iets ouder en dan wordt het fysiek ook anders. Ik wil de focus op PSV en mijn familie", reageerde de spits bij ESPN desgevraagd. "Ik heb twee kleintjes, dat vind ik ook belangrijk."

Dat hij bij Oranje geen basisklant is, speelt uiteraard wel mee. "Het is niet zo dat ik altijd speel. Het is een grote eer en ik ben er altijd met plezier naartoe gegaan. Maar ik vind dat ik nu voor mezelf moet kiezen", laat De Jong van geen enkele boodschap van Koeman blijken. "Ik ben ouder, dat speelt ook mee. Dan zijn de rustmomenten in een seizoen ook fijn. Ik heb een prachtige tijd gehad, maar het is een mooi punt om gedag te zeggen."

Blessure Luuk de Jong

Toeval of niet, maar De Jong viel zondagmiddag tegen RKC Waalwijk uit met een enkelkwetsuur. "Ik klapte er vol doorheen. Het veld is ook niet helemaal gelijk", blikt de spits terug op het moment, waardoor hij gewisseld moest worden. "Ik hoop dat het meevalt en dat verwacht ik eigenlijk ook wel. Ik kan er gewoon op lopen, maar hij is al wel een beetje dik."

Over de overwinning, de eerste uitzege sinds 6 november 2022 toen er bij Ajax werd gewonnen, was De Jong content. "Natuurlijk is dat wel een dingetje, daar wordt over gesproken. Dat is ook niet zo gek. We hebben data gezien hoe sterk we thuis zijn en hoe we uit veel punten hebben laten liggen. Daar hebben we elkaar op aangesproken, dat het anders moet", erkent de captain. "We moeten onszelf eerder belonen en deze wedstrijd killen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen