AZ moet in Rome gaan doen waar Feyenoord eerder niet in slaagde

7 maart 2023, 10:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ mag na een uitstekende groepsfase eindelijk weer aan de bak in de Conference League. De Alkmaarders werden tijdens de loting gekoppeld aan Lazio, de huidige nummer drie van de Serie A. De ploeg van trainer Pascal Jansen weet dus dat een loodzware klus staat te wachten. Samen met Jack's blikt FCUpdate vooruit op de kraker in het Stadio Olimpico.

Feyenoord ging al op bezoek in Rome

AZ is niet de eerste Nederlandse club die dit seizoen op bezoek moet in de hoofdstad van Italië. In de groepsfase van de Europa League speelde Feyenoord immers al twee keer tegen de Romeinen. In het Stadio Olimpico leed de ploeg van trainer Arne Slot een kansloze 4-2 nederlaag. Een AZ de zware taak het beter te doen dan de huidige koploper van de Eredivisie. Een stuntje van de gasten uit Alkmaar kan je echter een leuk bedrag opleveren. Een overwinning van AZ is goed voor 5.00 keer je inzet, terwijl een gelijkspel [a,https://fcupdate.nl/jacks,_blank,3.75 keer je inzet] oplevert.

Vangelis Pavlidis

In de Eredivisie heeft Vangelis Pavlidis er dit seizoen al elf in liggen namens AZ. Alleen FC Utrecht-aanvaller Anastasios Douvikas doet het momenteel met twaalf treffers iets beter. In de Conference League was Pavlidis al goed voor vijf doelpunten en vijf assists. Als de 24-jarige Griek ook in Rome het net weet te vinden, levert dat 4.10 keer je inzet op. Natuurlijk heeft AZ meer kwaliteit in de voorhoede. Jens Odgaard ([a,https://fcupdate.nl/jacks,_blank,4.35 keer in inzet]) en Jesper Karlsson ([a,https://fcupdate.nl/jacks,_blank,4.35 keer je inzet]) weten ook wat doelpunten maken is en zullen azen op een succesje tegen Lazio.

Mathew Ryan

AZ versterkte zich begin dit jaar met doelman Mathew Ryan, de ervaren sluitpost van de nationale ploeg van Australië. Hij zal in Rome maar een duidelijk doel hebben en dat is de nul houden tegen Lazio, dat in de Serie A al 41 keer scoorde. Ryan zal echter willen voorkomen dat de Italianen kunnen scoren. Als je ook vertrouwen in de goalie hebt, kan je dat een fraai bedrag opleveren. Mocht AZ de wedstrijd winnen zonder tegendoelpunt, is dat goed voor 8.50 keer je inzet opleveren. Als de gasten beide helften winnen, staat dat gelijk aan [a,https://fcupdate.nl/jacks,_blank,21.00 keer je inzet].

Lazio geldt als kanshebber voor de titel

Zoals gezegd zal het echter een flinke klus worden voor AZ om Lazio over twee wedstrijden te verslaan. De Romeinen hebben flink wat uitstekende spelers en gelden als kanshebber voor de eindzege in de Conference League. Een overwinning van de gastheer levert echter weinig op, 1.66 keer je inzet. Wie denkt dat Lazio flink wat doelpunten gaat maken, kan wel goede zaken doen. Als de ploeg van trainer Maurizio Sarri drie keer het net vindt, is dat goed voor [a,https://fcupdate.nl/jacks,_blank,3.65 keer je inzet]. Een treffer van Ciro Immobile staat gelijk aan [a,https://fcupdate.nl/jacks,_blank,1.82 keer je inzet].

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen