Borst kraakhelder over bekerstunt Spakenburg: 'Geen sprookje'

6 maart 2023, 12:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hugo Borst heeft vorige week met verbazing zitten te kijken naar de bekerwedstrijd tussen FC Utrecht en Spakenburg. FC Utrecht was op voorhand de grote favoriet voor het bereiken van de halve finales, maar werd op eigen veld getrakteerd op een historische 1-4 nederlaag. De amateurs van Spakenburg werden na afloop logischerwijs de hemel in geprezen, maar Borst denkt er heel anders over.

'Ajax, Feyenoord, PSV én Spakenburg. Dik verdiend hoor, maar het is natuurlijk helemaal geen sprookje', schrijft Borst in zijn column bij het Algemeen Dagblad. 'Voor het aanzien van het profvoetbal in Nederland sta je met Spakenburg bij de laatste vier voor aap. Het had FC Groningen moeten zijn of FC Utrecht. Al werden die clubs overtuigend verslagen.' Spakenburg, dat in de tweede divisie niets meer dan een middenmoter is, verbaasde eerder dit seizoen al vriend en vijand door FC Groningen uit het bekertoernooi te knikkeren.

Lees ook: Spakenburg wil finale niet op zondag spelen: "Ik denk dat het 'nee' wordt"

Zondag

Trainer Chris de Graaf en smaakmaker Vince Gino Dekker staken hun wens voor de loting voor de halve finales niet onder stoelen of banken. Zij hoopten op een ontmoeting met Feyenoord, in de Kuip. Het werd echter PSV. 'Vanaf nu wordt het spannend. Stel dat het slappe PSV in de halve finale verliest, dan speelt Spakenburg de finale van de KNVB Beker in de Kuip. Die wedstrijd is op zondag. En in de statuten van de christelijke club staat dat zondag een rustdag is, de dag des Heeren. Dan ga je naar de kerk, desnoods twee keer en verder voer je niets uit. Voetballen is al helemaal uit den boze', schrijft Borst.

Spakenburg liet vorige week al weten dat, mocht de ploeg van trainer De Graaf zich ten koste van PSV plaatsen voor de eindstrijd, het in 'serieus' overleg gaat met de KNVB om van de finale een 'zaterdagavondwedstrijd' te maken. 'Op 30 april staat de finale gepland. Ik wed dat de KNVB de Spakenburgse zondagsheiliging zal eerbiedigen', voorspelt Borst.

[instagram,CpPODAzgd89/]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jwnb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Triest van Utrecht inderdaad maar voor Spakenburg wel degelijk een sprookje! Zuurpruim

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen