V/d Meijde: "Er wordt vaak gezegd dat hij te zwaar is, maar dat is helemaal niet zo"

6 maart 2023, 23:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De analisten van Veronica Offside zijn enthousiast over de voetballende kwaliteiten van Oussama Tannane, maar betwijfelen of hij er verstandig aan doet om zich uit te spreken zoals hij zondag deed. De spelmaker van NEC ontving een elleboogstoot van Edson Álvarez, die daarvoor niet betraft werd. "Ik ben Tannane. Ik krijg ze altijd tegen. Ik ben het inmiddels gewend", zei hij daarover.

Andy van der Meijde vindt Tannane 'echt een goede speler'. "Er wordt vaak over hem gezegd dat hij te zwaar is, en dat lijkt ook echt zo, maar dat is helemaal niet zo. Hij heeft misschien een grote borst, maar hij is niet dik. Dat is zijn bouw", aldus Van der Meijde. Wesley Sneijder vult aan: "Hij is ook snel. Hij had een versnelling waarmee hij drie man voorbijging."

Lees ookTannane woedend over 'elleboogstoot' van Ajax-middenvelder Alvarez: "Iedereen zag het"

Sneijder merkt dat Tannane 'de schijn tegen heeft' bij de scheidsrechters. "Hij en Álvarez hadden veel duels samen. Achteraf zegt hij dat het geen rode kaart was omdat hij het was. Het is wel zo dat hij tegen Vitesse nagenoeg hetzelfde deed en daar wel een rode kaart voor kreeg. Daar was ook niet zoveel aan de hand, vond ik. Het probleem is dat hij alle schijn tegen heeft en dat komt ook door hemzelf."

Het interview na afloop kon Sneijder niet waarderen. "Het is een beetje calimerogedrag, Het doet me denken aan Mario Balotelli, met zijn shirt waarop stond Why Always Me? Dan vraag je er ook om. Hij is een fantastische voetballer, maar dit is de reden dat hij speelt bij NEC en niet bij een topdrieclub. Nu krijg je het er niet meer uit. Dat is jammer, want hij heeft het echt niet nodig." Ook Van der Meijde lijkt het sterk dat Tannane zijn gedrag gaat aanpassen. "Dit is hoe hij speelt. Van het agressieve, het zeiken op de scheidsrechter, wordt hij ook sterker op het veld."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen