'Feyenoord raakt onder de indruk en licht optie tot koop'

7 maart 2023, 21:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord gaat de koopoptie van de Slowaakse Leo Sauer lichten. De 17-jarige aanvaller wordt binnenkort officieel weggeplukt bij MSK Zilina, dat melden bronnen aan het doorgaans goed ingelichte 1908.nl.

Afgelopen zomer kwam de vleugelflitser op huurbasis naar Rotterdam-Zuid en hij kwam gelijk in de spotlights te staan bij Feyenoord onder-21. Trainer Melvin Boel was direct onder de indruk van Sauer, in de onder-21 divisies was het talent dit seizoen verantwoordelijk voor vijf goals en drie assists in achttien wedstrijden. Een opvallend iets, aangezien de aanvaller geboren is in 2005 maar wel moeiteloos mee kan met de oudere jeugdspelers van Feyenoord.

Afkoopsom

Volgens Feyenoord Youth Watcher bedraagt de koopsom van Sauar een half miljoen euro, daarnaast heeft hij deze winterstop zijn debuut gemaakt voor de hoofdmacht voor de koploper van de Eredivisie. Officieus, maar toch. Tegen KV Oostende, RC Strasbourg en Stade Rennes mocht de aanvaller spelen van Arne Slot. Zijn debuut tegen Oostende was er eentje om nooit te vergeten, aangezien hij ook nog wist te scoren.

Eerder vandaag werd bekend dat de Rotterdammers ook versterkingen zoeken voor in de bestuurskamer. De club polste de bij PSV vertrokken John de Jong als technisch directeur. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam bracht dit nieuws in de Dick Voormekaar Podcast. De Jong zou de overstap naar De Kuip 'te vroeg vinden'. "Hij heeft het niet heel slecht gedaan bij PSV. Het is een prima jongen om in je organisatie te hebben, maar hij zag dat nog niet zitten", aldus de journalist in de podcast.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen