AZ niet onder de indruk van Stadio Olimpico: "De Kuip was indrukwekkender"

8 maart 2023, 08:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sven Mijnans was dinsdagavond niet echt onder de indruk van het Stadio Olimpico. De middenvelder won met AZ met 1-2 op bezoek bij Lazio en kan de kwartfinales van de Conference League ruiken. In de hoofdstad van Italië speelde AZ is een matig gevuld stadion, waar slechts 20.000 mensen waren.

"Ik heb vooral van onszelf genoten", vertelde Mijnans na de gewonnen wedstrijd voor de camera van ESPN. "Natuurlijk was het een mooie ambiance, maar ik vond het niet heel speciaal. We hebben een paar weken geleden De Kuip gehad en dat was een stuk indrukwekkender dan dit. De stap van Het Kasteel naar Stadio Olimpico is een grote stap. We zijn met de jongens hier gekomen en dat maakt het mooi."

Lees ook: Vink ziet kwaliteiten van Frenkie de Jong bij duel tussen Lazio en AZ

Mijnans ontwikkelt zich uitstekend bij AZ, dat hem in januari overnam van Sparta Rotterdam. "Je komt natuurlijk naar AZ om ook Europees te spelen en een stap hogerop te maken. Dat lukt ook gemakkelijker door de jongens om je heen. Ik moet mezelf blijven ontwikkelen en goede wedstrijden blijven spelen. Maar ik had twee maanden geleden niet gedacht dat ik hier al zou staan. Ik ben blij dat het goed gaat en dat ik het goed invul."

Mijnans moest feestje missen

Na de wedstrijd debuteerde Mijnans ook bij de dopingcontrole. Daarom moest hij een gedeelte van het feestje met zijn ploeggenoten aan zich voorbij laten gaan. "Dat was ook voor de eerste keer, dat heb ik bij Sparta nooit gehad. Maar ik heb tachtig milliliter, dus moet ik er nog tien. Ik moet dus nog terug", aldus een lachende Mijnans. De return tussen AZ en Lazio vindt volgende week donderdag plaats in Alkmaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen