FC Groningen gaat niet akkoord en meldt zich bij KNVB na dubieuze rode kaart

8 maart 2023, 12:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft protest aangetekend bij de KNVB na de rode kaart van Isak Määttä. De linkspoot kreeg op bezoek bij Feyenoord twee opvallende gele kaarten en zou daarom de uitwedstrijd tegen AZ moeten missen. Groningen is het daar niet mee eens en heeft zich in Zeist gemeld.

Määttä kreeg in De Kuip voor de rust een gele kaart vanwege tijdrekken. Na de thee ging hij nog een keer op de bon toen hij de bal hard tegen Alireza Jahanbakhsh aan had geschoten. Dat zorgde voor veel ongeloof bij de gasten en trainer Dennis van der Ree voelde zich na de wedstrijd bestolen. Scheidsrechter Joey Kooij gaf geen verklaring na de rode kaart, die nu dus alsnog een staartje lijkt te krijgen. Het is normaal gesproken niet mogelijk om bezwaar te maken bij gele kaarten, maar dat gaat Groningen toch proberen.

Lees ook: FC Groningen moet vrezen voor een leeg stadion

"We vinden dit een dusdanig merkwaardige beslissing dat we onze stem willen laten horen", aldus algemeen directeur Wouter Gudde in gesprek met Voetbal International. "Door deze onjuiste beslissing dreigen we nu twee keer gedupeerd te worden. De eerste keer omdat we tegen Feyenoord het duel moesten uitspelen met tien man, de tweede keer omdat we Isak zoals het nu staat niet mogen opstellen tegen AZ. Dat is in onze ogen compleet onredelijk." Groningen brengt zaterdagavond (20.00 uur) een bezoekje aan AZ.

Joey Kooij

Gudde oppert ook dat arbiter Kooij de regels niet goed heeft gehanteerd in Rotterdam-Zuid. Hij zou de tweede gele kaart hebben getrokken wegens onsportief gedrag. "Maar in de regels omtrent onsportief gedrag staat niets over dat je de bal niet tegen een tegenstander aan mag schieten terwijl hij nog binnen de lijnen is en het spel niet onderbroken is door een fluitsignaal van de scheidsrechter", weet Gudde, die met zijn club vecht tegen degradatie uit de Eredivisie. Groningen staat momenteel op de zeventiende plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen