Opstelling Feyenoord: één wijziging, Dilrosun begint op de bank

9 maart 2023, 19:35   Bijgewerkt: 9 maart 2023, 21:05

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft Sebastian Szymanski zoals aangekondigd in de basiself gezet voor de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Verder heeft de coach donderdagavond weinig veranderingen doorgevoerd voor het duel in de achtste finales van de Europa League. Javairo Dilrosun begint op de bank: hij speelde de laatste tijd als nummer tien.

Maar mede omdat hij de ruimtes niet goed zag en kon belopen als nummer tien, iets dat hem als buitenspeler wel vaak lukt, kondigde Slot tijdens het persmoment donderdag al aan dat de Pool in zijn thuisland zou starten. Bovendien zou Szymanski in het drukzetten ook nog meer kunnen brengen dan Dilrosun. "Als ben ik over hem ook heel tevreden", liet de coach zich ontvallen. 

Slot liet eveneens weten het serieus te overwegen om wat te rouleren in zijn basisopstelling, met het oog op de vier wedstrijden die gespeeld gaan worden in ongeveer tien dagen. Dat blijkt echter niet uit zijn basiself, want de coach kiest voor de bekende namen (zie onder). Mogelijk wisselt Slot wel iets eerder dan hij de laatste weken deed, zo gaf hij aan. Justin Bijlow (gebroken pols), Patrik Wålemark (bovenbeenblessure) en Quinten Timber (kniekwetsuur) zitten niet bij de wedstrijdselectie. 

Na de uitschakeling van Ajax en PSV moet Feyenoord de Nederlandse eer in de Europa League zien te redden. De Rotterdammers zullen niet heel ontevreden zijn geweest met het feit dat Shakhtar Donetsk uit de loting kwam. Shakhtar is momenteel wel de nummer twee van de Premjer Liha, maar er zitten nog veel grotere clubs in het toernooi. Door de oorlog in Oekraïne hoeft Feyenoord niet af te reizen naar de thuisbasis van Shakhtar. De heenwedstrijd tussen beide ploegen wordt namelijk in Polen gespeeld. Het Stadion Wojska Polskiego in Warschau is de locatie.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymanski, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben eigenlijk meer benieuwd naar dat shaktar . We weten niks van die ploeg

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen