Jan Smit loopt helemaal leeg: "Mensen vol jaloezie, onwetendheid en pure domheid"

9 maart 2023, 20:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jan Smit heeft donderdagavond uitgehaald naar personen die betrokken zijn bij FC Volendam. Op een voor iedereen toegankelijke informatieavond stelde de voorzitter van Volendam dat het vissersdorp wordt 'vergiftigd door sommige mensen vol jaloezie, onwetendheid en vooral pure domheid'.

Het is de afgelopen maanden erg onrustig bij Volendam vanwege een verschil van inzicht tussen het bestuur en de raad van commissarissen. Dat ging onder meer om de beoogde aanstelling van Keje Molenaar als vicevoorzitter, die door de raad van commissarissen werd tegengehouden. Dinsdag verlengde trainer Wim Jonk wel zijn contract. Smit benadrukte dat Volendam goed presteert in de Eredivisie en in rap tempo de weg omhoog heeft gevonden vanuit de Keuken Kampioen Divisie.

"Wij zijn het dorp waar alles het mooist is en vanzelfsprekend het best", zei Smit met een knipoog. "Ook de rest van Nederland kijkt soms jaloersmakend mee hoe goed wij het voor elkaar hebben. Een rijke gemeente, schoon, harde werkers en vooral doorzettingsvermogen. Dat gezegd hebbende zou ik daar ook iets aan willen toevoegen. Ons dorp wordt vergiftigd door sommige mensen vol jaloezie, onwetendheid en vooral pure domheid."

Lees ookJonk maakt bíjna hele Volendam-selectie blij na zege op Emmen

"Dat geldt natuurlijk zeker niet voor iedereen. Maar ook vanavond zijn er mensen hier aanwezig die willens en wetens onjuiste informatie verspreiden", sprak Smit het publiek toe. "Ophitsing, rancune en vooral achter iemands rug om mensen beschadigen, en ze het liefst nog lachend een dolk in diezelfde rug te steken: daar is dit dorp pas écht goed in. Moedwillig kiezen om FC Volendam in diskrediet te brengen, veelal zonder enige onderbouwing."

Dat zal altijd zo blijven, stelt Smit. "Veranderen zullen we het nooit, vertellen kunnen we het alleen. Als artiest ben ik een hoop gewend, dus mij raakt het gelukkig niet meer. Als voorzitter van deze club wel. Deze avond is bedoeld om de sponsoren, supporters en de rest van de aanwezigen van feitelijke informatie te voorzien. In de afgelopen 3,5 jaar heeft deze club fantastische stappen gezet. Daarnaast worden er zeker fouten gemaakt en gaan er ook dingen niet zoals gehoopt. Daarom zijn wij een club die nog volop in de opbouwfase zit."

Volendam is volgens Smit een club die 'ten dode opgeschreven was', maar inmiddels weer 'springlevend' is. "Wij, het bestuur en de directie, willen ons graag blijven focussen op de dingen die wel goed gaan, op de visie en strategie die we vier jaar geleden samen met Keje Molenaar hebben uitgestippeld om de club sportief en financieel gezond te maken. Dat is het doel van deze avond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou, goed voor de sfeer zal ik maar zeggen...

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aanvulling: ook heel handig dat hij niemand bij naam noemt. Zodat er allerlei mensen gaan denken:"Bedoelt hij mij? Zo wat lekker achterbaks!" Dat fokt de boel lekker op.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen