Transferweekje: 'Liverpool wil Ajax-duo, Ten Hag hakt knoop door'

11 maart 2023, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt is weliswaar alweer ruim een maand gesloten, maar in de wandelgangen wordt altijd gefluisterd. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Klopp ziet Ajax-tweetal graag zijn kant op komen

Het is nog allerminst zeker voor Ajax dat het volgend seizoen nog kan beschikken over Jurriën Timber en Edson Álvarez. Volgens de Duitse tak van Sky Sport staan de twee Ajacieden op het lijstje van Liverpool. Het is echter nog maar de vraag hoe serieus deze belangstelling is en of Jürgen Klopp zich überhaupt gaat melden in Amsterdam. Naast het Ajax-tweetal zouden er nog veel meer spelers op de verlanglijstje van de Duitse manager staan. WK-sensatie Josko Gvardiol staat hoogstwaarschijnlijk bovenaan het lijstje van Liverpool. Naast deze Kroaat wordt ook Evan N'Dicka van Eintracht Frankfurt genoemd als een van de opties om in het hart van de verdediging te gaan voetballen. Voor het middenveld krijgt Álvarez concurrentie van AC Milan-speler Ismael Bennacer en Ruben Neves van Wolverhampton Wanderers. En de bij Manchester United genoemde Jude Bellingham is ook bij concurrent en rivaal Liverpool een optie. Om het lijstje af te maken zijn Youri Tielemans (Leicester City) en Nicolo Barella (Internazionale) ook nog eens kandidaat als versterking centraal op het middenveld.

Ten Hag kijkt rond naar Engelse internationals en wil concurrentie een hak zetten

Manchester United zou interesse hebben in Harry Kane, Jude Bellingham en Mason Mount. De prioriteit voor de Engelse club ligt bij Kane, alleen zal Tottenham Hotspur voor hem een enorm bedrag verlangen. Voorzitter Daniel Levy van van de Spurs staat erom bekend dat hij zijn sterspelers alleen voor de hoofdprijs vertrekken, al helemaal als het gaat om een overgang naar een rechtstreekse concurrent. Als de ploeg van Erik ten Hag echt voor Kane gaat, lijkt de komst van Bellingham wat onwaarschijnlijker. Er is dan minder budget vrij en daarom wordt er ook gekeken naar Mount. De Chelsea-middenvelder heeft na deze zomer nog een contract van één jaar en wil graag vertrekken bij de Londenaren. De 24-jarige speler zou inzetten op een hoger salaris en gaat daarom zijn contract niet verlengen. Chelsea wil niet dat Mount gratis de deur uitloopt en wil hem graag deze zomer slijten voor een bedrag van rond de vijftig miljoen pond.

PSV kijkt naar volgend seizoen en wil spelers behouden, maar houdt ook rekening met vertrek

PSV is al druk bezig met het volgende seizoen en met Patrick van Aanholt hebben de Eindhovenaren de eerste speler voor volgend seizoen reeds weten vast te leggen. Het huurcontract met Galatasaray voor de Nederlandse linksback wordt verlengd en dat wil de club ook met Fábio Silva gaan doen. Wolverhampton Wanderers is hier nog even over aan het nadenken en dus moet PSV voorlopig wachten op de Engelsen. De Eindhovenaren zijn daarnaast druk bezig om de huurlingen aan zich te binden voor volgend seizoen, want ook Jarrad Branthwaite moet in Brabant blijven als het aan PSV ligt. Voor de rechtsbackpositie is het nog onduidelijk wie er volgend seizoen gaat spelen. Milan van Ewijk, momenteel spelend bij sc Heerenveen, wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden, maar ook de aan Sparta Rotterdam verhuurde Shurandy Sambo is nog een optie. Naast wat spelers die komend seizoen in Eindhoven blijven of moeten blijven, gaan er waarschijnlijk ook de nodige poppetjes vertrekken. Jeugdexponenten Jordan Teze en Armando Obispo staan bij veel clubs op het lijstje en bij een goed bod kan het tweetal vertrekken, meldt het Eindhovens Dagblad. Bij een vertrek van deze spelers moet PSV ook nog verder kijken naar meer defensieve opties.

NEC-backs in trek bij subtop Eredivisie en in het buitenland

Bart van Rooij en Souffian El Karouani hebben een aflopend contract bij NEC en zijn na dit seizoen vermoedelijk vertrokken. In Nederland zouden FC Utrecht en FC Twente wel oren hebben naar de vleugelverdedigers van de Nijmegenaren. Bij Twente lijken Joshua Brenet en Gijs Smal wel eens te kunnen vertrekken en dat maakt weer ruimte voor de twee spelers van NEC. Wilco van Schaik sprak in een podcast van RTV Utrecht uit dat FC Utrecht geïnformeerd heeft naar de spelers, maar nuanceert deze uitspraken wel. "Ik weet niet welke club er echt geïnteresseerd is. Het was een beetje plagen naar de wedstrijd toe (tegen FC Utrecht, red)", gaf de algemeen directeur van NEC aan. Voor El Karouani is naar verluidt ook interesse vanuit Italië, want Hellas Verona en Bologna zouden hebben aangeklopt bij de Marokkaans international. Zaakwaarnemer Mahmoud El Boustati heeft inmiddels bevestigd dat er interesse is uit binnen- en buitenland, maar ook een langer verblijf bij NEC is nog altijd een optie.

Sevilla volgt verrichtingen van Santiago Giménez

Afgelopen wintertransferperiode was er al interesse vanuit het Spaanse Sevilla voor Feyenoord-aanvaller Santiago Giménez, maar dat werd nog ontkend door de spits. Komende zomer zou de club die PSV uitschakelde in de Europa League een nieuwe poging bij Feyenoord willen wagen. De Mexicaanse journalist Kery Ruiz meldde op zijn Twitterpagina dat 'Sevilla's interesse in Santiago Giménez toeneemt'. Bij Sevilla willen ze door de matige prestaties van het elftal gaan doorselecteren en daarom moeten de nodige spelers van het huidige elftal vervangen worden. Het is echter nog allerminst zeker of Giménez wel een stap wil maken deze zomer, want volgens zijn zaakwaarnemer is het eigenlijk de bedoeling om nog een jaar in Rotterdam te blijven. De Feyenoorder staat ook nog tot medio 2026 onder contract, maar als de belangstelling écht concreet wordt, kan het moeilijk worden om hem bij een goed bod nog te behouden.

Ajax en PSV melden zich in Utrecht voor Booth

Topclubs Ajax en PSV hebben interesse in FC Utrecht-middenvelder Taylor Booth. De van Bayern München overgekomen voetballer is een van de revelaties dit seizoen in de Domstad en speelde zich al in de kijker van verschillende clubs, althans dat weet De Telegraaf. Voetbal International wist al te melden dat er in Utrecht al rekening wordt gehouden met een zomers vertrek van Booth, die op verschillende lijstjes van clubs in Europa staat. Naar verluidt vraagt FC Utrecht 8,5 miljoen euro voor de in Amerika geboren voetballer. Voor FC Utrecht zou dit een recordbedrag zijn en dan is het al helemaal fijn dat de club de speler afgelopen zomer gratis heeft overgenomen van de Duitsers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen