Steven Bergwijn krijgt openlijke steun van aankomende tegenstander

11 maart 2023, 19:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ché Nunnely staat zondag met sc Heerenveen tegenover Ajax, maar heeft nog altijd warme gevoelens voor de club uit Amsterdam. De aanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde jarenlang voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In een uitgebreid interview met Ajax Showtime vertelt Nunnely onder meer over zijn vriendschap met Steven Bergwijn.

"Ik heb bij Ajax nog vrienden lopen en het is leuk om hen weer te zien en tegen hen te spelen", vertelt de 24-jarige aanvaller, die veel contact heeft met Bergwijn. "We zijn samen opgegroeid. Hij is dan wel twee jaar ouder, maar we komen allebei uit Almere en we hebben samen veel op de pleintjes gevoetbald. Jongens als Jurriën (Timber, red.) spreek ik ook." Bergwijn kreeg dit seizoen de nodige kritiek te verduren, maar volgens Nunnely is die kritiek 'een beetje makkelijk'. "Maar zo gaat het als je bij een topclub speelt."

"We weten allemaal wat Stevie kan. Hij heeft het in het begin van het seizoen ook nog bewezen. Bij vlagen zie je ook nog gewoon dat hij een topspeler is", vindt Nunnely. "Iedereen heeft weleens een wat mindere periode, maar ik weet zeker dat hij daar weer uit gaat komen en zijn oude niveau gaat halen. Als hij dat oude niveau haalt, dan is hij veruit een meerwaarde voor Ajax. Hij zit nu in een bepaalde periode, het is lastig om daaruit te komen, maar ik weet honderd procent zeker dat het hem gaat lukken."

Nunnely speelt zelf op de rechtsbuitenpositie en zag dat Bergwijn onder Alfred Schreuder ook op die plek werd opgesteld. Dan worden zijn kwaliteiten niet goed gebruikt, vindt de Heerenveen-aanvaller. "Dat kan ervoor zorgen dat je in een vormdip komt. Hij kan op die positie niet doen wat hij heel goed kan, namelijk: zijn actie naar binnen maken en de bal in de verre hoek schieten. Tegen De Graafschap liet hij het wel weer zien. Nu speelt hij weer als linksbuiten en het is voor hem nu zaak om weer in het ritme te komen. Ik hoop alleen wel dat hij de wedstrijd tegen Heerenveen nog even overslaat en pas daarna weer zijn ding doet, haha."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen