Uitblinkers Cerny en Ugalde bezorgen Twente eerste uitzege sinds oktober

11 maart 2023, 20:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente heeft tegen Fortuna Sittard de winstformule hervonden. De ploeg van Ron Jans won met 0-3, nadat al drie wedstrijden op rij een overwinning uitbleef. Er was ruim een uur nodig voordat de ban werd gebroken, maar de doelpunten van Vaclav Cerný en tweemaal Manfred Ugalde vielen vervolgens in een tijdsbestek van tien minuten. Dat de Costa Ricaan de voorkeur kreeg boven Ricky van Wolfswinkel pakte dan ook goed uit. Het was voor de Tukkers de eerste uitoverwinning sinds 23 oktober van het vorige jaar.

Beide ploegen traden zaterdagavond aan zonder hun aanvalsleider. Zo passeerde Ron Jans zijn spits Van Wolfswinkel ten faveure van Ugalde. Bij Fortuna Sittard ontbrak blikvanger Burak Yilmaz. De Turk moest bij zijn ploeggenoten Iñigo Córdoba en Oguzhan Özyakup aansluiten in de ziekenboeg. 

Met de van een schorsing terugkerende Ramiz Zerrouki in de basis begon de Twentse zoektocht naar een opening in de hermetisch afgesloten defensie van de thuisploeg. Het stugge Fortuna Sittard loerde met snelheid voorin op de omschakeling. Dat eiste handelend optreden van doelman Unnerstall op schoten van Thomas Buitink en Arianit Ferati. FC Twente, dat de aansluiting met de titelkandidaten de voorbije weken miste, kreeg enkel via aanvoerder Pröpper een dot van een kans.

De slordigheden van FC Twente in de tweede helft leken de ploeg van Julio Velázquez in de kaart te spelen, maar binnen tien minuten viel de wedstrijd volledig de kant van FC Twente op. Fortuna Sittard gunde zowel Cerný als Ugalde de ruimte om tot een schietkans te komen én dat leverde in rap tempo een 0-2 voorsprong op. Hier was trainer Julio Velázquez niet van gediend en hij liet zich dan ook compleet gaan, ten koste van de dug-out.

Zie ook: Julio Velázquez laat zich van slechtste kant zien in dug-out Fortuna Sittard

Het Fortunese verzet was echter gebroken en na een fraaie aanvalsopzet legde Cerný de bal op een presenteerblaadje voor Ugalde. Tien minuten na het openingsdoelpunt schoot hij vervolgens Twentes derde tegen de touwen, waarmee hij zijn ploeg de eerste uitoverwinning in negen wedstrijden verzekerde.

Man van de wedstrijd: Vaclav Cerný

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen