De Boer ziet opmerkelijke uitblinker bij 'vedetten-dom' van Paris Saint-Germain

11 maart 2023, 23:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain werd eerder deze week voor de zoveelste keer vroegtijdig uit de Champions League geknikkerd. Toch hebben de Parijzenaars volgens Ronald de Boer goud in handen. Dan heeft de analist het niet over Lionel Messi of Kylian Mbappé. Hij is zeer onder de indruk van de zeventienjarige Warren Zaïre-Emery.

Op bezoek bij Stade Brest speelde de groeibriljant van PSG de volledige wedstrijd. Hij krijgt veel vertrouwen van de technische staf van de Franse grootmacht. "Als je met dit soort spelers gewoon een basisplek hebt, in het vedetten-dom van Paris Saint-Germain. PSG moet deze wedstrijd winnen en dan gaan er veel spelers uit. Maar hij blijft gewoon staan als zeventienjarig jochie. Dat vind ik knap", aldus De Boer bij Ziggo Sport.

De oud-international van Oranje ziet de Zaïre-Emery op verschillende plekken kan spelen. De jongeling houdt zich echter altijd staande binnen de sterrenploeg van PSG. "Hij is pas net zeventien geworden. Als je dan al zo volwassen speelt, ze laten hem ook de hele wedstrijd staan. Hij doet geen dikke dingen als controleur, maar kan ook indribbelen. Het is een spelversneller. Een echte veldheer op het veld, hij verblikt of verbloost niet."

Marco Bizot

PSG pakte zaterdagavond drie punten door met 1-2 te winnen op bezoek bij Stade Brest. Een enorme knal van Kylian Mbappé bleek lastig te verwerken voor Marco Bizot, die de bal recht in de voeten van Carlos Soler bokste. De middenvelder van PSG was er als de kippen bij om de 0-1 tegen de touwen te schieten. Na de gelijkmaker van Franck Honorat sloeg PSG in extremis nogmaals toe. Mbappé ontsnapte aan buitenspel en bepaalde de eindstand op 1-2.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen