Eén ding valt op aan de opstelling van Ajax tegen sc Heerenveen

12 maart 2023, 13:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De opstelling van Ajax voor de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen is bekend. John Heitinga beschikt over een nagenoeg fitte selectie en zijn opstelling kent dan ook weinig verrassingen. Het meest opvallende is dat Kenneth Taylor de voorkeur krijgt boven Davy Klaassen, waar dat vorige week zondag tegen NEC (1-0 zege) nog andersom was.

Heitinga legde vorige week nog uit waarom hij toen de voorkeur gaf aan Klaassen. "Wij kijken naar wat het beste is voor deze wedstrijd. Met de diepgang van Klaassen en de samenwerking met Bergwijn, Kudus en Berghuis, Kenneth moet zijn motivatie gebruiken als hij erin komt. We zijn wat zoekende op het middenveld, hebben het goed gedaan, maar waren ook kwetsbaar", zei de trainer. Taylor viel toen halverwege de tweede helft in. 

In de elf competitiewedstrijden daarvoor begon Taylor wel vanaf de aftrap en het is dan ook geen grote verrassing dat hij weer terugkeert. Dit seizoen speelde Taylor 1654 minuten in de Eredivisie, tegenover 1529 voor Klaassen. Bovendien stipte Pascal Kamperman bij ESPN een andere mogelijke verklaring aan: Klaassen staat op scherp en zou bij een gele kaart geschorst zijn voor de wedstrijd tegen Feyenoord van volgende week.

Ajax won alle zes de competitiewedstrijden onder Heitinga en hoopt die reeks zondagmiddag te verlengen. Het duel met NEC begint om 14.30 uur. Als Ajax wint, komt het in puntenaantal gelijk met Feyenoord, dat zondagavond echter nog aantreedt tegen FC Volendam. Anas Tahiri staat op scherp. Volgende week treedt Heerenveen aan tegen FC Groningen in de derby van het noorden.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Berghuis, Taylor; Kudus, Bergwijn, Tadic.

Opstelling Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Bruma, Bochniewicz, Köhlert; Tahiri, Olsson, Al Hajj; Nunnely, Van Amersfoort, Sahraoui.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen