Heitinga reageert voor het eerst op vertrek van Reiziger bij Ajax

12 maart 2023, 18:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John Heitinga heeft gereageerd op het aanstaande vertrek van Michael Reiziger als assistent-trainer van Ajax. Deze weeek werd bekend dat Reiziger na dit seizoen een ander avontuur wil aangaan: hij hoopt op eigen benen te kunnen staan. 

Bij Ajax was hij na het vertrek van Erik ten Hag en het ontslag van Alfred Schreuder niet in beeld voor promotie, waardoor hij komend seizoen zijn geluk elders gaat beproeven. Reiziger had ergens wel gehoopt dat Ajax bij hem zou aankloppen en zei vraagtekens te hebben bij het proces. Heitinga heeft die uitspraken ook gelezen.

"Iedereen bewandelt zijn eigen route", zei de nieuwe hoofdtrainer na de 2-4 overwinning op sc Heerenveen. "Het is een keuze van Michael en die hebben we te respecteren. Ik kan alleen maar positief zijn over Michael. Dan heb ik het over hem als speler bij Ajax als trainer. Hij heeft absoluut een grote bijdrage geleverd bij Ajax. Het is zijn keuze, hij wil op eigen benen staan, die keuze hebben we te respecteren."

Reiziger gaf toe dat hij ietwat verbaasd was door het doorschuiven van Heitinga. Waar de huidige hoofdtrainer met Jong Ajax vijftiende stond in de Keuken Kampioen Divisie, werd het elftal onder Reiziger nog kampioen op het tweede niveau. "Daarom had ik de keuze voor mij best logisch gevonden, ja. Vooral omdat ik onder Ten Hag veel veldtrainingen deed en het een succesvolle periode is gebleken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen