Hierom is het onderzoek in de zaak tegen Quincy Promes heropend

17 maart 2023, 10:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdagochtend uitgelegd waarom het onderzoek in de strafzaak tegen Quincy Promes is heropend. Er wordt nog geen uitspraak gedaan omdat het niet duidelijk is of de afgeluisterde gesprekken wel gebruikt mogen worden als bewijs.

Het was de bedoeling dat Promes deze vrijdag te horen zou krijgen of (en welke) straf hij zou krijgen voor het neersteken van zijn neef. Belangrijk voor deze zaak zijn de afgeluisterde gesprekken waarin de aanvaller van Spartak Moskou de daad toegeeft en vertelt dat hij zijn neef eigenlijk in de nek had willen steken. De politie luisterde de gesprekken van Promes af in een ander onderzoek. De vijftigvoudig Oranje-international wordt namelijk ook verdacht van de smokkel van 4.000 kilo cocaïne.

Robert Malewicz, de advocaat van Promes, betwijfelt of de afgeluisterde gesprekken als bewijs mogen dienen. De rechtbank in Amsterdam wil zelf de rechtmatigheid van de afgetapte telefoongesprekken toetsen en heeft daarom het onderzoek heropend. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de volgende zitting is.

De 31-jarige Promes wordt ervan verdacht in 2020 zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude met een mes in de knie te hebben gestoken. Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van twee jaar geëist tegen de oud-speler van Ajax.

Lees ook: Quincy Promes heeft via Instagram een boodschap voor zijn 'haters'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen