Dallinga mist speler in selectie Oranje: "Zit Frankrijk niet in het pakket?"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 maart 2023 – Branco van den Boomen had een oproep voor het Nederlands elftal verdiend, zo vindt Thijs Dallinga. De middenvelder speelt bij Toulouse samen met Dallinga en ze maken allebei een goed seizoen door. Van den Boomen was tot dusver goed voor 6 doelpunten en 10 assists in 29 officiële wedstrijden, maar dat was niet voldoende om bondscoach Ronald Koeman te overtuigen. 

Dallinga mist speler in selectie Oranje: "Zit Frankrijk niet in het pakket?"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Als het moment er een keer had moeten komen, dan was het nu verdiend geweest", zegt Dallinga in de podcast De Eerste de Beste van FC Afkicken. "Ik zie vaak lijstjes voorbij komen over de top vijf competities waarin hij bovenaan staat. Dus ik was wel redelijk verbaasd dat hij er niet bij zat." Dallinga doelt dan vermoedelijk op lijstjes van het aantal gecreëerde kansen. "Maar goed, uiteindelijk weet je niet waar de bondscoach naar kijkt. Misschien dat Frankrijk niet in het pakket zit", lacht Dallinga.

Zelf was Dallinga dit seizoen goed voor 14 doelpunten en 3 assists in 30 officiële wedstrijden. Ook hij werd niet opgeroepen door Koeman. Contact met de bondscoach heeft Dallinga ook niet gehad. "Het zou geweldig zijn natuurlijk, het is voor iedere voetballer een droom. Dat is voor mij niet anders", aldus de voormalig spits van Excelsior, die merkt dat de Ligue 1 fysiek meer vraagt van spelers van de Eredivisie. "Hoe ik het ervaar is het tactisch misschien iets minder vergeleken met andere topcompetities. Maar er wordt zoveel gecompenseerd met het fysieke gedeelte dat het gewoon heel lastig is."

Lees ookDeze twaalf spelers hebben de Oranje-selectie niet gehaald

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd